15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăTechMate Andras spune că va sesiza ambasadele, pentru că votul pentru arestarea...

Mate Andras spune că va sesiza ambasadele, pentru că votul pentru arestarea lui Marko Attila a fost pe criterii etnice

Deputatul UDMR Mate Andras-Levente a declarat, miercuri, că votul dat de Camera Deputaţilor privind ridicarea imunităţii în cazul colegului său, Marko Attila, a fost unul etnic, și că va sesiza acest aspect ambasadelor acreditate la Bucureşti, relatează Mediafax.

”Mi se pare că s-a făcut deosebire între cei doi colegi ai noştri (Marko Attila şi Cătălin Teodorescu, n.r.) cu privire la diferenţa dintre ei. Nu pot să spun decât că, probabil, s-a luat în considerare etnia maghiară a colegului Marko Atilla, ceea ce este foarte grav şi eu personal o să semnalez la ambasade această problemă”, a spus Mate Andras-Levente.

Citește și: UPDATE. Deputatul Marko Attila poate fi arestat. Scandal pe voturile pentru arestarea lui Cătălin Teodorescu. Teodorescu NU va fi arestat. Cei doi deputați sunt cercetați în dosarul despăgubirilor

Întrebat dacă apreciază că votul Camerei a fost un vot pe criterii etnice, Mate Andras-Levente a răspuns: ”Păi nu văd deosebirea dintre cei doi deputaţi, în afară de etnie”. ”Fiecare are un mandat de deputat, unul e maghiar, celălalt e român. Nu văd altă diferenţa, pentru că au fost membri în aceeaşi comisie”, a spus Mate Andras-Levente.

El a arătat că a fost contactat deja de ”anumite” ambasade.

”Am fost contactat de anumite ambasade, o să mă întâlnesc cu ei. Mi se pare revoltătoare această decizie. Nu votul diferit, ci deosebirea făcută – asta mă deranjează”, a mai spus Mate Andras-Levente.

Citește și: Marton Arpad, după votul pentru arestarea lui Marko Attila: Unii vreţi să readuceţi statul poliţienesc

Camera Deputaţilor a decis, cu 171 voturi "pentru" şi 111 "împotrivă", încuviinţarea arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila. Anterior, la Comisia juridică nu s-au întrunit numărul necesar de voturi pentru a aproba încuviinţarea arestării lui preventive.

Tot miercuri, cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu nu a întrunit numărul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicând 146 de opţiuni favorabile. Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu a precizat că, potrivit articolului 76 din Constituţie şi potrivit Rregulamentului, hotărârea de încuviinţare se adoptă cu votul majorităţii celor prezenţi, iar acest număr de voturi nu a fost întrunit.

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă