13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăTechPNL, atac la adresa PSD: Integritatea a rămas, din păcate, pentru PSD...

PNL, atac la adresa PSD: Integritatea a rămas, din păcate, pentru PSD o lozincă

PNL îi acuză pe social democrați că integritatea pentru ei este doar o lozincă și că legitimează blocarea cererilor DNA. 

După mai bine de o lună în care PSD s-a mobilizat alături de toți aliații săi, utilizând toate subterfugiile procedurale, pentru a-l proteja pe Dan Șova, astăzi Romania trăiește imposibilul: PSD vrea să devină profesorul de moralitate și anti-corupție, în timp ce își protejează parlamentarii cu o consecvență demnă de cauze mai bune, a precizat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, într-un comunicat. 

”Partidul care săptămânal legitimează blocarea cererilor DNA prin voturile sale și prin discursul public, care promovează pe toate vocile măsuri și legi care opresc de facto lupta anticorupție, partidul care a creat un brand negativ în politica noastră – “marțea neagră”, și-a găsit timp să dea lecții altora despre integritate. Integritatea a rămas din păcate pentru PSD o lozincă atâta timp cât toate măsurile anunțate de “reformă internă” au fost un simulacru, nefiind asumate în mod real niciodată de conducerea acestui partid. De altfel, deciziile PSD pe această temă au fost amânate nedefinit, totul rămânând un simplu spectacol pentru public.  PSD are nevoie să se reformeze profund, înainte să poată face evaluări altor parteneri de competiție politică”, a subliniat Stroe. 

Citește și: Război în PNL! Stenograme incendiare cu liderii liberali vorbind despre înlăturarea și dispariția democrat-liberalilor 

De asemenea, liberalul a scris că PNL s-a angajat să suspende orice membru, în cazul unei arestări preventive spre deosebire de PSD. 

”În același timp PNL a votat și și-a asumat ferm criterii de integritate clare care au la bază principiul egalităţii în faţa legii. Statutul PNL prevede că orice membru de partid este suspendat de drept chiar şi în cazul unei arestări preventive. Nu am putut observa aceeaşi măsură, de exemplu, în cazul lui Gheoghe Nichita, care a rămas membru al PSD. Menţionez că în situaţia lui Cristian Adomniţei, membru PNL, judecătorul a decis  doar punerea sub control judiciar”, a scris Ionuț Stroe. 

Citește și: Ce spune Victor Ponta despre decizia PNL de a bloca revizuirea Constituției 

Mai mult, Stroe a precizat că PSD duce o campanie puternică împotriva Justiției și a statului de drept. 

”În toate cazurile recente, unde membrii săi au fost implicați, PNL a avut o atitudine tranșantă și rapidă. Nu putem spune același lucru despre PSD, care în mod constant a găsit modalități de a se eschiva, de la cazurile cele mai recente Șova și Ochi, mergând până mult în trecut, lucru care a fost din păcate marcat deseori și de ambasadele statelor partenere din lumea democratică. Recomand doamnelor și domnilor trimiși de Victor Ponta să facă scandal, să încerce mai întâi să rezolve dilemele interne ale PSD despre corupție și să stopeze, cât mai grabnic, campania puternică derulată de propriul partid împotriva Justiţiei şi a statului de drept, desfășurată prin multe demersuri parlamentare menite să limiteze atribuţiile procurorilor”, a conchis purtătorul de cuvânt al PNL. 

Purtătoarea de cuvânt PSD, Gabriela Podaşcă, a anunţat anterior că PSD îi solicită co-preşedintei PNL Alina Gorghiu suspendarea din toate funcţiile politice a preşedintelui CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, având în vedere că acesta este cercetat sub control judiciar într-un caz de corupţie.

“Având în vedere punerea în mişcare a acţiunii penale de către DNA împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Admponişei şi cercetarea acestuia sub control judiciar PSD solicit Alinei Gorghiu, în calitate de preşedinte al PNL, să-l suspende pe Cristian Adomniţei din toate funcţiile politice deţinute”, a declarat duminică Gabriela Podaşcă.

Ea a adăugat că Alinei Gorghiu îi place să vorbească despre statul de drept doar atunci când acţiunile procurilor vizează opozanţii politici şi ignoră corupţia din propriul partid.

Citește și: Blocaj în revizuirea Constituției. Gorghiu: Nu putem reforma Constituția cu oameni care au încălcat drepturile cetățenilor 

Podaşcă a mai susţinut că pe Alina Gorghiu nu o deranjează că “jumătate din colegii ei din PNL, din vechiul PDL, sunt acuzaţi că şi-au finanţat campaniile electorale în 2012 din banii din şpagă” şi explicat această lipsă de reacţie prin faptul că însăşi Alina Gorghiu ar fi primit pentru firma sa de avocatură contracte de la AVAS în perioada în care era consiliera preşedintelui AVAS.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, i-a transmis, la rândul ei, co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu o scrisoare deschisă în care îi cere să nu mai protejeze “corupții din partid” şi să pună capăt tăcerii cu privire la problemele legale ale şefului CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

Președintele Consiliului Județean Iaşi, Cristian Adomniţei, reținut pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, vineri noapte, Tribunalul Iași.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...
Ultima oră
Pe aceeași temă