15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialArhiepiscopia Romano-Catolică reacționează: Nu se închide Institutul Teologic, ci un program de...

Arhiepiscopia Romano-Catolică reacționează: Nu se închide Institutul Teologic, ci un program de studiu

Arhiepiscopia Romano-Catolică a explicat, joi, într-un comunicat de presă, că nu se închide Institutul Teologic Romano-Catolic (ITRC), ci un program de studii al institutului – programul de licență "Teologie didactică".

"ITRC este o instituție de învățământ superior, care a fost înființată în 1992 de Arhiepiscopie. Din 2004, programul de studii de licență 'Teologie didactică' a intrat în lichidare, din lipsă de studenți. Activitățile didactice și de cercetare, specifice cultului catolic, cu programe de studii acreditate de licență, de masterat și de doctorat au fost integrate în Facultatea de Teologie Catolică și Asistență Socială din cadrul Universității București. Recenta hotărâre de guvern nu se referă la închiderea institutului, ci a unui program de studii din cadrul ITRC și anume programul de studii de licență 'Teologie didactică'", precizează Arhiepiscopia, în comunicat.

Citește și: VIDEO. Patru universități private și 135 de programe de studii, lichidate

Potrivit sursei citate, institutul nu poate fi închis decât de proprietarul în drept, adică de Arhiepiscopia Romano-Catolică București.

Comunicatul de presă precizează totodată că Facultatea de Teologie Catolică și Asistență Socială din cadrul Universității București organizează pentru anul universitar 2014/2015 două sesiuni de admitere, în vară (10-18 iulie) și în toamnă (5-12 septembrie), la programele de studii de licență (cu două specializări: asistență socială și studii religioase), la programele de master (cu două specializări: asistență socială și comunicare biblică și eclezială) și la programele de studii doctorale în domeniul teologie.

Citește și: PSD vrea să închidă universitatea la care a terminat primarul Robert Negoiță

Patru instituții de învățământ superior nu vor mai organiza examene de admitere începând din acest an, urmând să intre în lichidare, a anunțat, miercuri, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu.

Citește și: Universitatea Kogălniceanu din Iași, aflată în lichidare, vrea să fuzioneze cu o altă universitate

Cele mai citite

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă