15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialEVALUARE NAŢIONALĂ: Un incident la Suceava

EVALUARE NAŢIONALĂ: Un incident la Suceava

La simularea Evaluării Naţionale a fost semnalat un singur incident în judeţul Suceava, unde o clasă de 20 de elevi a întârziat, din cauza poleiului, astfel, proba a fost susţinută de la ora 12.00, cu subiectul de rezervă, a anunţat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, conform Mediafax.

Sorin Cîmpeanu a precizat că pentru cei 20 de elevi, proba în acea unitate de învăţământ a început la ora 12.00 şi se va încheia după două ore, aşa cum prevede legislaţia.

Citeşte şi: EVALUARE NAȚIONALĂ. Subiectele la simularea la Limba română

Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a are loc luni la Limba şi literatura română, marţi la Matematică şi miercuri la Limba şi literatura maternă, ultima probă fiind doar pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Citeşte şi: Calendar Evaluare Națională 2015. Absolvenții clasei a VIII-a vor susține proba la Limba românâ în 22 iunie

În 2015, Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie.

Cele mai citite

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă