15 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSpecialCondiţii speciale pentru români în sălile de sport, după cazul Cotabiţă

Condiţii speciale pentru români în sălile de sport, după cazul Cotabiţă

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, propune un proiect de lege prin care va fi obligatorie prezenţa unui medic în fiecare sală de sport. Propunerea ministrului vine ca urmare a stopului cardio-respirator suferit de interpretul Gabriel Cotabiţă în timpul antrenamentului fizic.

„În sălile de sport, de fitness, ar trebui totuşi o supraveghere medicală (…) Creăm noi, în momentul de faţă, o propunere. Am înţeles că sunt în câteva ţări chestiuni similare, s-au luat măsuri similare şi, practic, ne inspirăm din alte situaţii”, a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, citat de digi24.ro.

Citeşte şi: Ginerele lui Cotabiţă, MESAJ DUR în privinţa speculaţiilor din presă. Care este adevărul despre starea de sănătate a artistului

De asemenea, Bănicioiu crede că orice persoană ar trebui să îşi facă o evaluare medicală înainte de a începe antrenamentul fizic, mai ales cele care au probleme de sănătate.

„În general, în momentul în care vrei să urmezi un program cu exerciţii fizice mai complex, trebuie să ai şi un acord de la medicul care te tratează. Evident că trebuie să ai o evaluare făcută de medic”, a spus ministrul.

În plus, Bănicioiu a spus că interpretul Gabriel Cotabiţă este îngrijit de cei mai buni medici de la Spitalul Floreasca.

„Gabriel Cotabiţă, pot să vă spun că este îngrijit de cei mai buni medici şi de cele mai bune asistente. Personalul este extraordinar”, a spus Nicolae Bănicioiu, care a fost prezent la inaugurarea Laboratorului de Electrofiziologie Clinică şi Pacing din cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.

Interpretul Gabriel Cotabiţă a suferit o traheotomie, marţi, la Spitalul Floreasca din Capitală. Intervenţia are rolul de a îmbunătăţi ventilaţia.

Citeşte şi: Ce şanse de viaţă îi dau medicii din Spitalul Floreasca lui Gabriel Cotabiţă

“Această procedură este trecută în protocoalele terapeutice şi se foloseşte în orice caz în care pacientul stă mai mult pe ventilaţie mecanică sau care urmează să stea o perioadă mai îndelungată conectat la aparate.Traheostomia se montează pentru a proteja traheea, coardele vocale, dar şi pentru a elimina secreţiile şi se montează la şapte-zece zile după ce pacientul a fost intubat”, au explicat medicii.

Totuşi, medicii sunt reţinuţi în privinţa şanselor de recuperare ale artistului.

Gabriel Cotabiţă este internat din 8 mai în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, unde este îngrijit de o echipă multidisciplinară complexă, care îl evaluează permanent.

 

Cele mai citite

Ultima zi de alegeri prezidențiale în Rusia. Pentru a masca absenteismul, propaganda Kremlinului anunță că rușii au votat online

Duminică dimineață, la începutul zilei a treia (ultima) de alegeri prezidențiale în Rusia, prezența fizică la urne depășea cu puțin 50 la sută din...

Ultima zi de alegeri prezidențiale în Rusia. Pentru a masca absenteismul, propaganda Kremlinului anunță că rușii au votat online

Duminică dimineață, la începutul zilei a treia (ultima) de alegeri prezidențiale în Rusia, prezența fizică la urne depășea cu puțin 50 la sută din...

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export, o soluție modernă pentru efectuarea controalelor vamale, mai rapid și eficient, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă