16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Administraţia Penitenciarelor întăreşte PAZA la Jilava. Care sunt noile dotări

FOTO. Administraţia Penitenciarelor întăreşte PAZA la Jilava. Care sunt noile dotări

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a decis sporirea măsurilor de securitate la închisoarea Jilava.

ANP va cumpăra autovehicule noi pentru transportul grupelor operative. Aceste grupe sunt detaşamente militare care intervin în cazul unor revolte ale deţinuţilor sau a unor tentative de evadare.

Maşinile vor avea inscripţia SASS (Structuri Asociate pentru Măsuri de Securitate Specială), unitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Citeşte şi:  Ce cadou de Paşti a primit la închisoare Gică Popescu

Potrivit unui anunţ postat pe Internet, ANP cumpără şapte autospeciale pentru grupa operativă, cu câte 21 de locuri. Valoarea achiziţiei este de 1,3 milioane de lei, fără TVA.

Conform caietului de sarcini al licitaţiei, maşinile vor avea motor Diesel, cu puterea de cel puţin 100 CP şi o autonomie de cel puţin 500 de kilometri.

Maşinile vor avea geamuri fumurii, acoperite cu folie antiefracţie, iar ca protecţie suplimentară vor avea perdele culisante opace. În partea din faţă, maşinile vor avea bare de protecţie sporită, tip bull-bar. În cabină, maşinile vor avea staţii radio TETRA, precum şi dispozitive de comandă pentru megafon.

În interiorul vehiculului, militarii vor avea la dispoziţie un rastel cu două rafturi, fixat în podea, pentru “materiale specifice”, precizează caietul de sarcini al licitaţiei.

În plus faţă de maşinile cu câte 21 de locuri, ANP dorea iniţial să cumpere şi trei autospeciale mai mici, cu câte 11 locuri, dar această componentă a licitaţiei a fost anulată.

Citeşte şi:  FOTO. Ultima zi din viata mareșalului Antonescu. Ce s-a întâmplat la Jilava pe 1 iunie 1946

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă