21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialProtest RATB din cauza Contractului Colectiv de Muncă. Reacția instituției

Protest RATB din cauza Contractului Colectiv de Muncă. Reacția instituției

UPDATE: Conducerea RATB a transmis miercuri, că îşi manifestă disponibilitatea în ceea ce priveşte continuarea discuţiilor cu toţi factorii de decizie şi cu partenerii sociali, astfel încât calatorii să nu fie afectați de eventualele acțiuni de protest, confom unui comunicat remis de RATB.

”RATB a parcurs şi parcurge încă o perioadă dificilă, cauzată, în primul rând, de criza economică generală din România, pe fondul căreia, reducerea substanţială a surselor de finanţare a făcut imposibilă continuarea programelor de modernizare sau implementarea unora noi, afectând şi condiţiile de muncă pentru multe categorii de personal”, informează sursa citată. 

————-

Sindicatul Transportatorilor din București a anunțat un protest, miercuri, de la ora 13.30 la sediul central al Regiei Autonome de Transport București (RATB), din cauza nerespectării Contractului Colectiv de Muncă.

Contractul Colectiv de Muncă 2014-2016 a fost negociat de organizația sindicală reprezentativă, potrivit unui comunicat al sindicatului. 

Citește și: De ce 400 de mijloace de transport RATB nu sunt folosite

De asemenea, protestatarii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, de lipsa unor strategii cu privire la construcția de tramvaie la Uzina RATB, managementul defectuos cu care RATB se confruntă în ultimii ani și dificultățile de menținere în siguranță a parcului de vehicule. 

Citește și: RATB creşte preţul biletelor de călătorie

Circulația cu transportul public RATB ar putea fi blocată din aceste motive, spun salariații. 
 

Cele mai citite

Nu se mai găsesc saci în sectorul 1! Armand și Tudorache își fac mâna pentru alegeri

Ilustrație: Marian Avramescu Un fenomen extrem de rar pe raza sectorului 1 din Capitală, de aproximativ trei ani și jumătate, a început să fie...

A crescut interesul românilor pentru a deveni proprietari de case în Dubai

Dubaiul reprezintă un teritoriu extrem de ofertant pentru românii care sunt în căutare de investiții imobiliare pe termen mediu și lung. Astfel, aceștia achiziționează...

Guvernul începe să strângă cureaua. Majorările salariale și ale pensiilor, greu de îndeplinit

Guvernul a promis majorări de salarii și pensii, iar acum ministrul finanțelor, Marcel Boloș, trage un semnal de alarmă că nu mai sunt bani...
Ultima oră
Pe aceeași temă