17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialComandantul NATO din Europa, generalul Hodges: RUSIA poate BLOCA accesul în Marea...

Comandantul NATO din Europa, generalul Hodges: RUSIA poate BLOCA accesul în Marea Neagră

Rusia poate bloca accesul navelor în Marea Neagră, avertizează generalul locotenent Ben Hodges, comandantul forţelor NATO din Europa.

Calea navigabilă dintre Marea Mediterană şi Marea Neagră trece prin strâmtorile Dardanele şi Bosfor, care sunt, oficial, controlate de Turcia. Dar imediat după intrarea în Marea Neagră accesul poate fi “interzis” de forţele ruseşti staţionate acum în Crimeea, a explicat generalul american Hodges.

Pe de altă parte, Rusia poate controla şi un sfert din Marea Mediterană, adică estul acesteia, cu ajutorul forţelor staţionate în Siria, mai ales cu ajutorul sistemelor de apărare antiaeriană, a spus comandantul NATO.

Generalul Hodges a făcut aceste declaraţii într-un interviu televizat difuzat de site-ul Defense News.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina. Ce armă a RUŞILOR îi îngrijorează pe AMERICANI

În mod curent, în Marea Mediterană operează Flota a 6-a a Statelor Unite. Din cadrul acesteia se trimite, prin rotaţie, câte un distrugător în Marea Neagră, care participă la exerciţii navale împreună cu Turcia, Bulgaria, România şi Ucraina.

Pe de altă parte, comandantul NATO a afirmat că Rusia are capacitatea de a-şi deplasa forţele “foarte rapid”, acesta fiind lucrul care îl îngrijorează „cel mai mult”.

Acţiunile Rusiei, cum ar fi campania aeriană din Siria, “nu sunt cele ale unei naţiuni care vrea să fie un partener responsabil în comunitatea globală”, a susţinut comandantul NATO.

Citeşte şi: DRONA doborâtă în TURCIA era fabricată în RUSIA

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...

Banner de campanie al lui Nicușor Dan, lângă bălării de peste 1 m înălțime. FOTO

Imagini surprinse de jurnaliștii cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ arată iarbă și buruieni înalte de peste un metru, în mijlocul Capitalei, lângă Palatul Parlamentului, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă