11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialCostoiu: Am lansat Strategia Naţională de Cercetare

Costoiu: Am lansat Strategia Naţională de Cercetare

Ministerul Educaţiei a lansat, joi, Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020, a cărei ţintă este alocarea a 2% din PIB pentru acest sector, a anunţat ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu, relatează Mediafax.

Guvernul a aprobat, în 21 octombrie, noua Strategie Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020 (SN CDI 2020), elaborată de Ministerul Educaţiei .

Potrivit ministrului delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, se doreşte ca până în 2010 să se aloce 2% din PIB pentru acest sector. În ultimii ani, în România s-a alocat aproximativ 0,5% din PIB pentru Cercetare.

Domeniile de specializare susţinute prin SN CDI 2020 sunt următoarele: bioeconomia; tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor; spaţiu şi securitate; energie, mediu şi schimbări climatice şi eco-nano-tehnologii şi materiale avansate.

Citește și: Costoiu susține că România va investi în cercetare 2% din PIB

"Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020 susţine concentrarea resurselor de cercetare în jurul infrastructurilor majore în care România s-a angajat să investească în perioada următoare: laserul de ultra-înaltă putere ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics) şi Centrul internaţional pentru cercetări avansate 'Fluvii, Delte, Mări «Danubius»' – Delta Dunării", a adăugat ministrul delegat Mihnea Costoiu.

Cele mai citite

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

Nicușor Dan anunță începerea tratamentelor pentru combaterea țânțarilor

Primarul Nicușor Dan a anunțat că Compania Municipală Eco Igienizare din București a inițiat primul tratament din cele 14 programate pentru acest an, conform...

CSM Bucureşti – Metz 24-27. „Tigroaicele”, aproape de eliminarea din Liga Campionilor

Formația de handbal feminin CSM Bucureşti este foarte aproape de eliminarea din Liga Campionilor, după ce a pierdut prima manșă a sferturilor de finală...
Ultima oră
Pe aceeași temă