13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialErdogan a condamnat atacul "plin de ură" de la Ankara. Ce a...

Erdogan a condamnat atacul “plin de ură” de la Ankara. Ce a cerut poporului turc

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a condamnat “atacul plin de ură” de sâmbătă îndreptat împotriva militanților opoziției care urmau să participe la o manifestație pentru pace la Ankara, în care au murit cel puşin 30 de oameni, potrivit Agerpres.

Preşedintele turc a cerut, de asemenea, tuturor turcilor “să acționeze în mod responsabil” și să ia atitudine “împotriva terorismului, nu alături de el”. Erdogan a promis că autorii săi “vor fi găsiți cât mai repede” și “deferiți justiției”.

“Condamn ferm acest atac plin de ură împotriva unității noastre și a păcii din țara noastră. Hotărârea și solidaritatea pe care le vom arăta după acest atac va fi răspunsul cel mai puternic și cel mai semnificativ dat terorismului“, a reacționat Erdogan, într-o declarație postată pe site-ul internet al președinției turce.

Citeşte şi: ATENTATE în Turcia: Două explozii puternice, soldate cu zeci de morţi şi răniţi. Reacţia MAE

Puțin după ora locală 10:00 (07h00 GMT), o dublă explozie a vizat în apropierea gării din Ankara grupuri de militanți de stânga care urmau să participe la acțiune pentru pace, în timp ce confruntări sângeroase au fost reluate de aproape trei luni între forțele de securitate turce și rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

“Oricare ar fi originea lor, explicația lor, scopul lor și numele lor, noi denunțăm toate acțiunile de terorism și toate organizațiile teroriste și trebuie să ne reunim pentru a ne opune lor. Ca și toate celelalte acțiuni teroriste, atacul de la gara din Ankara țintește unitatea noastră, fraternitatea noastră, viitorul nostru“, a spus în continuare președintele turc.

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă