14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMASACRUL DIN TURCIA. Imagini filmate în clubul de lux Reina înainte și...

MASACRUL DIN TURCIA. Imagini filmate în clubul de lux Reina înainte și după atacul terorist sângeros. Clienții petrec fără să știe că un dezaxat îi va mitralia. După atac, o victimă e surprinsă în agonie | VIDEO

Masacrul din noaptea de Revelion a declanșat un coșmar înfiorător în Turcia. Teroristul care a intrat în clubul de lux cu o armă automată a ucis 35 de persoane și a rănit grav alți 70 de clienți ai clubului de lux de pe malul Bosforului. Încep să apară înregistrari video făcut de clienții clubului. Rudele celor uciși îi duc pe ultimul drum pe cei dragi fără să aibă răspunsuri de la autorități. Prima zi din an a continuat la Istanbul cu coșmarul căutărilor inutile, Teroristul este liber și ar putea să atace din nou oricând.


VEZI ȘI: Imagini filmate cu drona în clubul groazei din Istanbul, unde a avut loc masacrul de Revelion | VIDEO



Este vorba despre clubul Reina despre care ziariștii din Turcia au spus că era frecventat de vedete internaționale foarte cunoscute.

Aici veneau clienți cum sunt Kevin Costner, Uma Thurman, Salma Hayek sau Sting. Tot aici petreceau de obicei serile cetățenii occidentali care sunt stabiliți în Istanbul, a explicat pentru CNN un oficial turc.


VIDEO 1: Clienții petrec fericiți înainte să se declanșeze coșmarul



În noaptea de Revelion clubul de lux era plin. Peste 700 de clienți petreceau la trecerea dintre ani fără să știe ce îi ateaptă. Un singur atacator, cu o mitralieră rusească de tip Kalasnikov, a ucis un paznic de la intrare și apoi a pătrus în club, unde a deschis focul la întâmplare, declanșând coșmarul.

Gloanțele au secerat peste 100 dintre clienții clubului.

Dintre aceste victime, 35 au murit la locul atacului terorist. Alte 70 de persoane rănite au ajuns la spitale. Zeci de clienți îngroziți de scenele sângeroase au săprit de frică în apele aproape înghețate ale Bosforului. Corespondentul CNN care relata ulterior de la fața locului remarca faptul că, la momentul atacului, afară ningea.


VIDEO 2. Alte imagini filmate la miezul nopții în clubul unde clienții petreceau fericiți fără să știe ce-i așteaptă



 

După ce și-a descărcat încărcătoarele, teroristul a dispărut în noapte, lăsând în urma lui scene oribile.

La aproape 24 de ore de la comiterea masacrului, atacatorul nu era prins de poliție și autoritățile par că bâjbâie incapabile să ofere răspunsuri rudelor celor uciși. În timp ce zeci de familii începeau să-și conducă pe ultimul drum rudele ucise în masacrul de Revelion, autoritățile din Turcia au agravat și mai mult situația instituind o blocadă informațională totală sub pretextul că nu vor să se stârnescă panică.


VIDEO 3. Atacatorul a fost surprins de camerele de supraveghere din club



În acest timp pe rețele sociale încep să apară înregistrări făcute la fața locului de cei care erau la petrecerea de coșmar. Una dintre înregistrările video arată clienții clubului Reina care aprind artificii și petrec chiar la trecerea dintre ani.

O altă înregistrare făcută cu telefonul mobil la intrarea în club arată o victimă în agonie. Aparent este vorba de o tânără căzută într-un colț, într-o baltă de sânge.


Editorii România liberă recomandă persoanelor sensibile la imagini violente să nu vizoneze înregistrarea de mai jos



Poliția este într-o situație jenantă pentru că vânează un terorist fără să știe cine este și de ce a provocat măcelul. Aflați aici cum decurge ancheta si alte detalii despre atacul sângeros:
TERORIST VÂNAT. Criminalul care a provocat baia de sânge de la petrecerea de Revelion este în libertate. Rudele celor uciși încep noul an cu ceremonii funerare sfâșietoare în timp ce autoritățile expun o secretomanie bizară | VIDEO și FOTO


Citește mai multe detalii despre atac aici: MASACRU de REVELION. Teroristul îmbrăcat în Moș Crăciun, surprins de camerele video ale clubului de lux frecventat de vedete internaționale. A ucis cu sânge rece zeci de persoane. Mulți clienți s-au aruncat în Bosfor, ca să scape cu viață. Blocadă a informațiilor impusă în Turcia | VIDEO și GALERIE FOTO



Pe aceeași temă: Mărturiile cutremurătoare ale supravieţuitorilor atacului din Istanbul. Sefa Boydas: Autorităţile spun că au murit 35 sau 40 de oameni, dar cred că sunt mai multe victime


Pe aceeași temă: Mărturiile cutremurătoare ale supravieţuitorilor atacului din Istanbul. Sefa Boydas: Autorităţile spun că au murit 35 sau 40 de oameni, dar cred că sunt mai multe victime

În noaptea dintre ani, Istanbulul a fost zguduit de o tragedie fără margini. Aproape 40 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un atac sângeros în Clubul Reina din Istanbul, iar alte 70 au fost rănite. Mărturiile supravieţuitorilor sunt înfiorătoare, informează, Daily Mail.

Fotbalistul Sefa Boydas care a scăpat din clubul groazei a povesit momentele cumplite prin care a trecut pentru a se salva din calea atacatorului. 

”Eram doar de 10 minute în club când a început haosul. Tocmai ne găsisem un loc, în apropierea uşii era foarte mult praf şi fum. Apoi au început focurile de armă şi multe fete au leşinat. Ei spun că au murit 35 sau 40 de oameni, dar cred că sunt mai multe victime pentru că atunci când mergeam oamenii se căţăarau peste alţii”, a explicat Sefa Boydas, fotbalist la un club din Istanbul.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă