19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialJulia Pierson, directoarea Secret Service a demisionat

Julia Pierson, directoarea Secret Service a demisionat

Secretarul pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, a anunțat că Julia Pierson, șefa serviciului de elită însărcinat cu protecţia preşedintelui Statelor Unite, a demisionat, miercuri, din cauza scandalurilor legate de securitatea la Casa Albă şi recenta pătrundere, informează Mediafax.

Citește și: SUA: Încă o GAFĂ IMENSĂ a Secret Service. Un bărbat care a urcat în lift cu Obama avea O ARMĂ asupra sa

Directoarea Secret Service a recunoscut marţi existenţa unor breşe "inacceptabile" în cadrul serviciului prezidenţial de pază şi protecţie.

Directoarea Secret Service a recunoscut marţi existenţa unor breşe "inacceptabile" în cadrul serviciului prezidenţial de pază şi protecţie.

"Astăzi (miercuri), Julia Pierson, directoarea Secret Service, şi-a prezentat demisia şi am acceptat-o", a declarat secretarul american pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, salutând cei 30 de ani pe care Pierson i-a dedicat serviciului prezidenţial de pază şi protecţie.

Jeh Johnson a numit în director interimar, Joseph Clancy, retras din Secret Service în 2011, potrivit unui comunicat.

Citește și: Membri republicani şi democraţi ai Congresului Statelor Unite cer demisia directorului Secret Service

Această demisie are loc după pătrunderea unui bărbat pe 19 septembrie în Casa Albă. Bărbatul a sărit gardul Casei Albe şi a reuşit să intre în edificiu fără să fie reţinut de Secret Service. Cazul a declanşat o polemică privind eficacitatea acestei unităţi de elită.

O comisie de anchetă independentă, însărcinată cu examinarea serviciului, va fi înfiinţată de Camera Reprezentanţilor.

Cele mai citite

Noua centrală de la Mintia, un proiect de 1,4 miliarde de euro, a primit acordul de mediu

Cel mai mare obiectiv industrial din România, noua Centrală de la Mintia, din Hunedoara, a primit acord de Mediu, anunţă Agenţia Naţională pentru Protecţia...

Rusia – Ucraina, ziua 777: Șoigu cere suplimentarea livrărilor de arme

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării.Într-o întrunire...

România va avea cel mai mare skate park din estul Europei

Baza sportivă şi de agrement "Dumitru Dobrescu" din Slatina, unde municipalitatea a amenajat un skate park ce corespunde cerinţelor practicanţilor acestui sport şi care,...
Ultima oră
Pe aceeași temă