13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMiami 2015. Simona Halep a trecut de Vaidisova, scor 6-4, 2-6, 6-1,...

Miami 2015. Simona Halep a trecut de Vaidisova, scor 6-4, 2-6, 6-1, după un meci întrerupt de ploaie. Cine urmează

Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a calificat în turul al treilea, al turneului Premier Mandatory de la Miami, după ce a trecut de Nicole Vaidisova, beneficiară a unui wild-card, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1, la capătul unui meci întrerupt de ploaie.

“A fost un meci dificil. Nu știam până acum cum evoluează adversara. Este greu să joci cu cineva pe care nu-l cunoști. Am încercat să dau totul până la final. A fost greu, nu sunt adaptată 100%. Muncesc în fiecare zi și încerc să fiu din ce în ce mai bună. Sunt unele diferențe între Indian Wells și Miami și încerc să-mi păstrez mintea cât mai limpede”, a spus Simona, după meci.

În turul al treilea, care va avea loc sâmbătă și duminică, Simona o va întâlni pe Camila Giorgi (cap de serie 30, Italia), care a trecut de Alison Van Uytvanck (115 WTA, Belgia), scor 6-3, 6-2.

Partida din turul cu Vaidisova a fost întreruptă de două ori din cauza unei ploi de vară. Cea mai lungă întrerupere a fost cea dintre primele 2 seturi, de circa 11 minute.

Miami 2015Live Text Halep – Vaidisova: 6-4, 2-6, 6-1

6-1: Break, MECI, Halep.

5-1: Break, Vaidisova. Simona nu a putu închide meciul, pe propriul serviciu, unul în care a ajuns la a 6-a dublă greșeală.

5-0: Break, Halep. Simona se desprinde decisiv, de adversara sa, iar în acest moment meciul nu mai poate avea decât o singură câștigătoare – Simona Halep.

4-0: Game, Halep. Meci foarte bun al româncei, în timp ce adversara împrăștie loviturile pe tot terenul.

Partida se joacă deja de o oră și jumătate, însă dacă va decurge în aceeași notă, ca în ultimele 3 game-uri, atunci se va încheia în curând.

3-0: Break, Halep. Al treilea game consecutiv, câștigat de româncă.

2-0: Game, Halep. Simona și-a asigurat un avantaj important în debutul ultimului set și în aceste momente pare mult mai sigură pe ea.

1-0: Break, Halep. Românca începe bine setul al treilea, dar la fel au debutat și celelalte două runde.

A început setul al treilea. Vaidisova nu a arătat până acum că ar putea trece de Simona Halep, astfel că este așteptată o revenire radicală a româncei în ultimul set. Nu este însă exclus să asistăm la o surpriză, mai ales că a mai avut loc una, o dată cu eliminarea prematură a Mariei Șarapova.

2-6: Break, SET, Vaidisova. Simona a renunțat foarte ușor la ultimul game. Probabil își concentrează jocul pe setul decisiv.

Simona servește pentru a rămâne în set.

2-5: Game, Vaidisova. Simona nu mai reușește, de această dată, să facă punctul pe serviciul adversarei. Returul româncei este unul destul bun, în aceste momente, dar cehoaica a servit mai bine. Impresia este că Simona a cedat mult prea ușor ultimele 2 game-uri.

2-4: Break, Vaidisova. Cehoaica a reușit primul break alb al meciului. Este clar că Simona are probleme cu serviciul, deși spre finalul primului set aceasta devenise principala sa armă.

2-3: Re-break, Halep. Simona a făcut un game foarte bun, pe serviciul adversarei. Este important ca românca să nu mai facă erori neforțate, deoarece adversara sa nu a arătat până acum că i-ar putea pune mari probleme, așa cum s-a întâmplat cu jucătoare ca Jankovic, Makarova sau chiar Wozniacki.

1-3: Break, Vaidisova. Cehoaica a fost aproape să facă un break la zero, însă românca a câștigat un punct. Serviciul Simonei a suferit de această dată, mai ales la a doua minge.

1-2: Game, Vaidisova. Setul continuă exact ca și primul. Se pare că pauză lungă dintre seturi, luată din cauza ploii, a afectat jocul Simonei. Românca are nevoie să revină la nivelul de la finalul primului set.

1-1: Break, Vaidisova. Setul secund începe la fel ca primul, Simona făcându-i cadou un break cehoaicei.

Statisticile primului set arată un procentaj mai bun la serviciu pentru Simona. De asemenea toate cele trei mingi, jucate la fileu, a fost câștigate de româncă. 

1-0: Break, Halep. Românca începe cu punct, pe serviciul adversarei, setul al doilea.

Meciul a fost reluat, soarele revenind deasupra orașului Miami. Adversara are primul serviciu din runda a doua.

Este oficial. Partida a fost întreruptă de ploaie, dar ar putea fi reluată în curând. 

Pauza dintre cele două seturi ar putea fi mai lungă, până când se va opri ploaia.

6-4: Game, SET, Halep. Simona a fost mai rapidă decât norul, năpustit deasupra orașului Miami. Ea a încheiat rapid ultimul punct al primul set, chiar înaintea să reînceapă ploaia.

Meciul este din nou întrerupt, din cauza ploii care a devenit mai puternică. Pare însă ceva trecător. Partida se va relua, de la scorul de 30-30, în game-ul cu numărul 10, care ar putea fi decisiv pentru primul set.

Meciul este întrerupt 2 minute pentru a fi șterse liniile terenului. La Miami este o ușoară ploaie de vară, cu soare. Nu este însă o vreme care să pună, deocamdată, în pericol desfășurarea meciului.

5-4: Game, Vaidisova. Simona a fost foarte aproape de a face Deuce, pe serviciul adversarei, luptând până la capăt la ultimul punct, însă Vaidisova a avut mai mult noroc de această dată.

Vezi în galeria foto capturi cu Simona Halep în timpul meciului cu Vaidisova.

5-3: Game, Halep. Simona a câștigat ușor acest game, reușind și un nou as. Adversara sa va servi pentru a rămâne în set.

4-3: Break, Halep. Simona face un break important în game-ul al 7-lea și are o șansă mare la câștigarea primului set. Este important să-și securizeze break-ul cu un game pe propriul serviciu.

3-3: Game, Halep. Românca a început să controleze foarte bine jocul pe propriul serviciu.

2-3: Game, Vaidisova. Cehoaica a început să joace mai agresiv, în timp ce Halep încă nu a făcut pasul în teren. Românca preferă să-și dirijeze adversara de pe fundul terenului, însă va trebui să pună mai multă presiune pe adversară pentru a o forța să greșească.

2-2: Game, Halep. Românca restabiliește egalitatea, după un început de meci destul de dificil. Halep a comis până acum și două duble greșeli, având probleme la serviciu, la fel ca și în majoritatea meciurilor de la Indian Wells.

După cel de-al treilea game, Simona și-a dat jos șapca. Soarele pare să nu mai fie foarte puternic, iar în plus se pare că șapca o deranja pe româncă. 

1-2: Game, Vaidisova. Adversara își consolidează break-ul de mai devreme. Simona a cedat startul meciului, fără să pună presiune prea mare pe adversară.

Simona Halep are un nou echipament, complet negru, doar cu o dungă verde la mijloc. De asemenea ea are șapcă de tenis, albă.

1-1: Break, Vaidisova. Adversara a forțat mai mult în acest game și a reușit re-break-ul. Cehoaica poate lovi destul de puternic, astfel că este important ca Halep să fie agresivă.

1-0: Break, Halep. Românca a început cu un game de tip test, în care nu a fost aresivă, lăsându-și adversara să iasă la atac. Testul a fost unul reușit, Simona făcând un break rapid. Cehoaica a arătat însă de ce odinioară ocupa locul 7 mondial, astfel că va putea fi oricând periculoasă.

0-0: Început de meci. Vaidisova servește prima.

Partida dintre Simona Halep (cap de serie 3, 23 ani) și Nicole Vaidisova (328 WTA, 25 ani, Cehia) începe în câteva minute.

Urmărește aici Miami 2015 Live Text. Niculescu – Williams: ora 02.00. Șansa unei revanșe în fața liderului mondial

—–

UPDATE 27 martie. Simona Halep, cap de serie numărul 3, debutează, vineri, de la ora 17.00, în turneul de categorie Premier Mandatory de la Miami, acolo unde o va întâlni pe Nicole Vaidisova. Este primul pas pentru Simona spre o mult dorită semifinală cu Serena Williams.

——–

Meciul Simonei Halep, a treia jucătoare a lumii, cu Nicole Vaidisova, beneficiară a unui wild-card, va avea loc cel mai probabil pe arena centrală. Meciul este programat pentru vineri, însă ora urmează să fie anunțată de organizatori. Având în vedere ora la care a evoluat la Indian Wells, turneu cu un tablou principal asemănător, este de așteptat ca românca să evolueze în jurul amiezii (SUA), respectiv seara (România).

Citește și Miami 2015: Simona Halep o poate depăși pe Șarapova. Ipoteză incredibilă, după eliminarea rusoaicei

Simona Halep a avut acces liber direct în turul al doilea, în timp ce Vaidisova, în primul tur, a câștigat primul său meci WTA de la retragerea sa din 2010. Vaidisova a trecut de Timea Babos (Ungaria – locul 87 WTA), venită din calificări, scor 6-1, 7-6 (4).

Halep (3 WTA) vs Vaidisova (328 WTA)

Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată până acum, însă jucătoarea din Cehia s-a retras din circuit între 2010-2014, după ce cariera sa a cunoscut o decădere accentuată. În vârstă de 25 de ani, Vaidisova a revenit în circuit, anul trecut, însă de atunci a avut puține meciuri la nivel înalt.

În schimb, Simona, la cei 23 de ani, trece printr-o formă incredibilă, cu trei titluri câștigate în acest an, respectiv 11 în ultimii doi ani.

Vaidisova rămâne o jucătoare care, dacă reușește să ajungă cel puțin la jumătate din potențialul său de altădată, poate fi foarte periculoasă. Ea a câștigat primul său titlu WTA la 15 ani, ajungând la 6 în întreaga carieră, iar la 18 ani era deja numărul 7 mondial. 

În turul al treilea, care se va disputa sâmbătă și duminică, Simona Halep ar urma să întâlnească învingătoarea dintre Camila Giorgi (cap de serie 30, Italia) și Alison Van Uytvanck (115 WTA, Belgia).

Citește și Vaidisova: “Nu cred că Halep era prin preajmă când jucam eu.” Reacția viitoarei adversare a Simonei

 

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă