13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMarian Vanghelie află, joi, dacă rămâne în arest preventiv. Edilul precizează că...

Marian Vanghelie află, joi, dacă rămâne în arest preventiv. Edilul precizează că a strâns semnături pentru Mircea Diaconu, nu EBA

UPDATE 15.12:  Unul dintre avocaţii lui Marian Vanghelie, Cătălin Dancu, a declarat că edilul şi-a schimbat declaraţia dată în faţa judecătorilor, el arătând că de fapt nu a ajutat la strângerea unor semnături pentru campania electorală a Elenei Băsescu, ci a lui Mircea Diaconu, potrivit Mediafax

Iniţial, primarul Sectorului 5 a spus că a contribuit la strângerea mai multor semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu.

În sala de judecată, unde se analizează contestaţia lui Vanghelie la măsura arestului preventiv, primarul a revenit asupra declaraţiei şi a explicat că, de fapt, nu a strâns semnături pentru fiica cea mică a fostului preşdinte, ci pentru Mircea Diaconu, a spus avocatul Cătălin Dancu.

Apărătorul primarului Sectorului 5 a explicat că Marian Vanghelie a revenit asupra declaraţiei iniţiale întrucât, în primă fază, “se produsese o încurcătură”.

——

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) judecă, joi, contestația depusă de avocații lui Marian Vanghelie cu privire la arestul preventiv.

Edilul a fost audiat ieri mai bine de trei ore lîn dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani, infracțiuni săvârșite între 2007-2015.

Citește și: UPDATE. Vanghelie, ARESTAT preventiv pentru 30 de zile. Ce mesaj a transmis pentru Ponta şi Oprea

Vanghelie ar fi primit  20% (în total, peste 88 milioane de euro, în ultimii opt ani) din contractele publice alocate firmelor apropiatului său Dumitru Marin, arestat in septembrie 2014. Dumitru a făcut denunț, ca de altfel si alte persoane din anturajul lui Vanghelie, între care și avocatul Doru Giugula, suspect în dosar. 

O parte din mita luată de Vanghelie a fost dată pe cumpărare de semnături pentru listele electorale ale PSD, pentru publicitate la televiziuni, pentru renovarea și întreținerea sediilor PSD.

 

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă