14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialObama CRITICĂ de modul în care se desfășoară campania prezidențială din SUA

Obama CRITICĂ de modul în care se desfășoară campania prezidențială din SUA

Președintele american Barack Obama a criticat sever, luni, tonul campaniei prezidențiale din SUA, prilej cu care a precizat că alegătorii americani merită ceva mai bun, informează Agerpres.

”Instaurăm o cultură care nu este favorabilă nici unei dezbateri politice sănătoase, nici unor decizii politice bune. Americanii merită ceva mai bun”, a declarat Obama.

Citește și: Barack Obama CERE combaterea corupţiei în Kenya

Comentariile mai multor candidați, inclusiv ale celor la învestitura republicană Donald Trump și Mike Huckabee, sunt ”atacuri scandaloase ce au devenit atât de banale” în viața politică americană, a precizat președintele american, aflat la al doilea mandat al său.

În opinia lui Obama, declarațiile lui Huckabee, care a afirmat că acordul istoric privind programul nuclear iranian încheiat recent între Teheran și marile puteri mondiale îi duce pe israelieni ”la porțile cuptoarelor” crematoriilor, se înscriu într-o ”tendință generală” și sunt ”considerate ridicole dacă n-ar fi atât de triste”.

Calificând drept ”scandaloase” declarațiile lui Donald Trump, care a estimat că senatorul republican John McCain, fost prizonier de război în Vietnam, ”nu este un erou”, președintele Obama a deplâns faptul că autorii acestor declarații sunt lideri ai Partidului Republican.

Citește și: Fotoliul de la Casa Albă, tot mai râvnit. Un nou candidat la alegerile prezidențiale din 2016

Barack Obama întreprinde luni și marți o vizită în Etiopia, după un sejur de 48 de ore în Kenya, țara natală a tatălui său.

Ales președinte în 2008, apoi reales în 2012, Obama, care a candidat din partea Partidului Democrat, nu mai are dreptul la un nou mandat, potrivit Constituției americane.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă