12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialOSCE cere autorităților române o anchetă în cazul jurnalistului bătut de polițiști

OSCE cere autorităților române o anchetă în cazul jurnalistului bătut de polițiști

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a cerut, joi, autorităților de la București să deschidă o anchetă în cazul jurnalistului Șefan Mako, bătut marți de mai mulți polițiști, pentru că îi filmase în timp ce agresau un bărbat.

Reprezentanta OSCE pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatović, a arătat că este inacceptabil ca un jurnalist să fie agresat de forțele de ordine și că este necesară o investigație în acest caz.

Citește și: VIDEO. Jurnalist agresat de polițiști pentru că i-a filmat în timp ce băteau un bărbat. ONG-urile cer MAI sancționarea polițiștilor implicați. Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu și a început o anchetă

”Sper că acest incident va fi anchetat în detaliu. Jurnaliștii trebuie să își poată desfășura activitatea într-un mediu liber și sigur, iar orice atac asupra lor reprezintă un atac la liberatatea presei”, a arătat Mijatović, conform unui comunicat al OSCE. 

Citește și: APADOR-CH cere închiderea Secției 10 de Poliție, după ce patru persoane au fost bătute acolo în ultimele două luni

Totodată, Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) a cerut, joi, Inspectoratului General de Poliție închiderea Secției 10 de Poliție, unde au fost agresate patru persoane în ultimele patru luni.

Reporterul Ștefan Mako de la Casa Jurnalistului  spune că a fost bătut luni seara de polițiștii din Centrul Istoric pentru că i-a filmat când îl băteau pe un bărbat. Ștefan se afla acolo pentru a investiga un caz mai vechi al unui polițist acuzat că a omorât în bătaie un parcagiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă