16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPREMIERĂ în tenis: Patricia Țig, în prima finală WTA din carieră. A...

PREMIERĂ în tenis: Patricia Țig, în prima finală WTA din carieră. A eliminat principala favorită de la Baku!

Patricia Țig, 154 WTA, s-a calificat, în premieră, în finala unui turneu WTA, la Baku, după ce a trecut de principala favorită a turneului, rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, 42 WTA.

Finala turneului WTA de la Baku, disputată duminică, va avea la fileu două jucătoare surpriză ale tenisului mondial, românca Patricia Țig, care a împlinit, săptămâna aceasta, 21 de ani și rusoaica Margarita Gasparyan, 20 ani.

Țig, venită din calificări, a eliminat-o, în semifinale, pe Pavlyunchenkova, 24 de ani, cu scorul de 6-3, 6-2, după o oră și 20 minute.

Gasparyan a trecut de Karin Knapp, a doua favorită, cu scorul de 6-3, 5-7, 6-3, după două ore și 32 de minute.

Țig și Gasparyan s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, anul acesta, într-un turneu ITF din Franța. Rusoaica s-a impus cu scorul de 6-2, 7-5.

Patricia Țig și-a depășit de mai multe ori cea mai bună performanță în WTA, săptămâna aceasta. Totul a început cu o nouă calificare pe tabloul principal al unui turneu WTA, chiar de ziua sa, pe 27 iulie. Anterior acestui turneu, ea a ajuns cel mai departe în turul al doilea, la București.

Citește și Patricia Țig, pe tabloul principal la Baku. Ce cadou și-a făcut de ziua sa

 

 

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Jaqueline Cristian, la un singur meci de calificarea pe tabloul principal al turneului de la Roma

Jaqueline Cristian este la un singur meci de calificarea pe tabloul principal al Mastersului de la Roma, după ce a învins-o în prima rundă...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă