13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Prăjitură cu caise

Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Prăjitură cu caise

Caisele sunt unele dintre fructele pe care nu trebuie să le ratezi în această perioadă. Sunt o sursă excelentă de vitamine şi minerale, iar pentru că au doar 28 de calorii la 100 g sunt un aliat de nădejde în curele de slăbit. Acest desert cu conţinut scăzut de grăsimi este foarte uşor de făcut, are un aspect frumos, rustic, iar gustul este deosebit.

INGREDIENTE:

  • 850 g de caise proaspete (când le trece sezonul, poţi folosi şi din conservă)
  • trei ouă
  • un praf de sare
  • şase linguri de apă călduţă
  • o jumătate de cană de zahăr
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • 150 g făină
  • o linguriţă de praf de copt
  • o lingură de zahăr pudră

Citeşte şi Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Îngheţată instant de căpşuni

MOD DE PREPARARE:

Pregăteşte mai întâi caisele. Spală-le, scoate-le sâmburii, decojeşte-le şi taie-le în bucăţi nu foarte mici. Dacă foloseşti caise din conservă, scurge-le bine de zeamă, apoi curăţă-le de coajă şi taie-le.

Porneşte cuptorul la 180 de grade să se încălzească. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi unt. Pentru cantităţile de ingrediente precizate mai sus este nevoie de o tavă mijlocie, cu diametru de 14-15 cm. Dacă foloseşti o tavă mai mare, ajustează cantităţile.

Separă gălbenuşurile de albuşuri. Folosind un mixer electric, bate albuşurile cu sare  până obţii o spună tare (ca pentru bezele). Separat, bate gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă. Adaugă apa treptat şi continuă să amesteci cu viteză foarte mică. Adaugă zeama de lămâie, făina şi praful de copt şi amestecă în continuare. Apoi, pune uşor spuma de albuş de ou şi amestecă lent, manual.

Citeşte şi Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Fursecuri inteligente cu ciocolată şi cireşe

Pune compoziţia în tava pregătită şi adaugă fructele. Bagă tava în cuptorul încins şi las-o la copt aproximativ 25 de minute. Apoi, scoate tava, dar lasă prăjitura în ea să se răcorească pentru aproximativ 10 minute. Acum scoate prăjitura, pune-o pe un platou, presară deasupra zahăr pudră şi las-o să se răcească de tot înainte de a o servi.

Poftă buna!

 

 

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...
Ultima oră
Pe aceeași temă