21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialTânărul rom maltratat în Franța a rămas pe străzi

Tânărul rom maltratat în Franța a rămas pe străzi

Tânărul român de etnie romă, maltratat în Franța în luna iunie, a fost externat luni și trăiește pe străzi, scrie publicația Le Nouvel Observateur. Bărbatul are sechele neurologice şi tulburări cognitive.

Tânărul de 18 ani a ieșit din comă și a fost externat, medicii stabilind că poate fi consultat în regim ambulatoriu, cu trei şedinţe de recuperare pe săptămână, a precizat avocata Julie Launois-Flaceliere.

Citește și: Presă: Românul de etnie romă, linșat în Franţa, riscă să ajungă în stradă

O sursă guvernamentală citată de Le Nouvel Observateur a arătat că situaţia tânărului rom este "urmărită îndeaproape", în special de prefectura din Seine-Saint-Denis, iar Ambasada României caută modalități pentru finanțarea îngrijirilor adolescentului.

Monitorizarea familiei a fost încredinţată organizaţiei Médecins du Monde, dar "părinţii nu vor să se separe de grup", astfel că trebuie găzduite 25 de persoane – împreună sau în locuri foarte apropiate unele de altele – ceea ce este aproape imposibil.

Avocata care se ocupă de cazul său a avertizat încă de sâmbătă că tânărul ar putea rămâne pe străzi, întrucât Ambasada nu va mai plăti cheltuielile de spitalizare, după ce Darius a împlinit 18 ani.

Citește și: Franța: Anchetă deschisă în cazul tânărului rom linșat la Paris

Gheorghe, cunoscut sub numele de ”Darius”, a fost găsit în seara de 13 iunie inconştient, într-un coş de supermarket abandonat în apropiere de un cartier defavorizat din Pierrefitte-sur-Seine, la nord de Paris.

Adolescentul, care locuia de puţin timp cu familia şi cu alţi romi într-o casă dezafectată, a fost atacat de un grup de tineri care îl suspectau că spărsese un apartament.

La începutul lui iulie a fost deschisă o anchetă judiciară pentru "tentativă de omucidere" şi "răpire şi sechestrare", dar nu a fost efectuată nicio arestare.
 

Cele mai citite

Messi, de neoprit în America! Argentinianul a reușit o nouă dublă și e golgheter în MLS

Lionel Messi a contribuit decisiv la victoria lui Inter Miami cu scorul de 4-1 în faţa lui New England Revolution, după ce a marcat...

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă