11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUn avion Egyptair care efectua un zbor pe ruta Cairo-Beijing a aterizat...

Un avion Egyptair care efectua un zbor pe ruta Cairo-Beijing a aterizat de urgență, din cauza unei amenințări false cu bombă

Un avion al companiei EgyptAir care efectua un zbor pe ruta Cairo-Beijing a aterizat de urgență, miercuri, într-un oraș din Uzbekistan, din cauza unei amenințări cu bombă. Ulterior, s-a dovedit că a fost vorba de o alarmă falsă, informează agențiile Reuters și EFE, citate de Agerpres.

La bordul aeronavei de tip Airbus A-330 se aflau 118 pasageri şi 17 membri ai echipajului, care au fost evacuaţi în siguranţă. Serviciile de securitate au examinat aparatul, la bordul căruia nu a fost găsit explozibil. 

Citește și: Un zbor EgyptAir a fost anulat din cauza unei alarme false cu bombă

„Avionul urmează să-şi reia cursa. A fost o alarmă falsă, slavă Domului”, a declarat un oficial egiptea pentru Reuters un oficial egiptean.

EgyptAir a primit o serie a ameninţări cu bombă de la prăbuşirea unui aparat al companiei, la 19 mai, în Marea Mediterană. Toate alertele s-au dovedit a fi false.

Oraşul Urgench este situat în partea de nord-vest a Uzbekistanului, la frontiera cu Turkmenistanul, la circa 1.100 de kilometri distanţă de capitala Taşkent. 

Citește și: Presă: Avionul EgyptAir ar fi aterizat de urgență, de mai multe ori, înainte să se prăbușească

Un avion al companiei EgyptAir s-a prăbușit în Marea Mediterană, în noaptea de 18 spre 19 mai, în timpul unui zbor dinspre Paris spre Cairo. La bordul aeronavei se aflau 66 de oameni la bord, printre care 30 de egipteni şi 15 francezi.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă