13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportCe a discutat Dacian Cioloș cu președintele Republicii Moldova

Ce a discutat Dacian Cioloș cu președintele Republicii Moldova

Premierul Dacian Cioloș a discutat, vineri seară, la telefon cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Prim-ministrul l-a asigurat pe șeful statului moldovean că România va continua să susţină eforturile Republicii Moldova prin proiectele bilaterale de interes comun, în mod special în plan economic, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

De asemenea, Cioloș a subliniat că un nou guvern trebuie să fie format cât mai rapid la Chișinău. 

Citește și: Iohannis a RESPINS împrumutul acordat R. Moldova

”Reafirmând susţinerea puternică de către România a parcursului european al Rebublicii Moldova, premierul român şi-a exprimat, totodată, speranţa în formarea, într-un timp cât mai scurt, a noului guvern de la Chişinău şi în crearea, în acest fel, a condiţiilor pentru continuarea reformelor necesare consolidării democratice şi perspectivei europene a ţării”, se arată în comunicatul Guvernului. 

Președintele Klaus Iohannis a respins, în urmă cu două săptămâni, împrumutul de 150 de milioane de lei pe care România trebuia să îl acorde Republicii Moldova. Șefului statului a arătat că nu există certitudinea că Republica Moldova va continua reformele. 

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă