13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportColaborare România-Coreea. Ce acord au semnat cele două țări

Colaborare România-Coreea. Ce acord au semnat cele două țări

Reprezentanții Ministerului Transporturilor din România și ai Ministerului Oceanelor și Pescuitului din Coreea au semnat, joi, la Constanța, Memorandumul de Înțelegere în domeniul dezvoltării cooperării portuare, care are ca scop facilitarea schimbului de bune practici și de resurse administrative, relatează Mediafax

Documentul a fost semnat de Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și de Park Junkwon, director general în Ministerul Oceanelor și Pescuitului din Coreea, evenimentul având loc la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (APMC).

Scopul acordului este facilitarea schimbului de bune practici și schimbul de resurse administrative, tehnice și umane necesare, în domenii de interes comun prin proiecte de cooperare privind dezvoltarea portuară, potrivit unui comunicat al APMC. 

Citește și: Portul Constanța, sub anchetă

Memorandumul va constitui baza în care să poată fi încheiat un protocol de colaborare între Portul Constanța și Portul Busan din Coreea.

Documentul este considerat foarte important de partea coreeană în cadrul relației bilaterale în domeniul transportului naval, ținând cont și de faptul că în acest an se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Coreea.

“Cooperarea în temeiul prezentului Memorandum de Înțelegere poate include sprijin pentru studii de fezabilitate și/sau planuri de bază privind dezvoltarea portuară; schimb de tehnologie și experiență în domeniile dezvoltării și gestionării porturilor; schimb de informații în domeniile de construcții și inginerie în domeniul dezvoltării portuare; schimb de resurse umane, cum ar fi experți portuari și furnizarea de formare profesională; participarea comună în proiecte de inginerie și construcții privind dezvoltarea porturilor din cele două state precum și din țările terțe”, se arată în comunicat.

Citește și: Scandalul din Portul Constanța, în atenția președintelui Iohannis

Evenimentul a fost urmat de o întâlnire la nivel de experți în cadrul căreia reprezentanții celor două părți semnatare au discutat în detaliu planul de cooperare în domeniul dezvoltării portuare și modalitățile concrete de implementare a memorandumului.

Cele două delegații au făcut un tur tehnic în Portul Constanța, la bordul navei Anghel Saligny.

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Un atac rus cu bombe aeriene în orașul ucrainean Dergaci a rănit șase copii și un adult

Şase copii şi un adult au fost răniţi joi într-un atac rus cu bombe aeriene în oraşul Dergaci din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei,...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă