21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportDosarul polițistului Gigină: Gabriel Oprea dă, luni, explicații în Parlament

Dosarul polițistului Gigină: Gabriel Oprea dă, luni, explicații în Parlament

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, va da, luni, explicații în Parlament privind accidentul în care a murit polițistul Bogdan Cosmin Gigină, care îi deschidea coloana oficială.

Ședința din plenul Camerei Depitaților va avea loc la ora 16.00. 

“La propunerea grupului parlamentar al liderului Opoziției, dezbaterea cu primul-ministru a fost amânată pentru săptămâna viitoare, dată fiind situația care există în țară. Întrucât săptămâna viitoare premierul nu va fi prezent, fiind la o altă activitate, dânșii au propus ca la această activitate de săptămâna viitoare să fie Gabriel Oprea chemat, să fie ‘Ora ministrului’, normală, în loc de ‘Ora premierului’, cu aceeași temă care a fost propusă pentru astăzi”, a declarat secretarul Camerei, Niculae Mircovici, după ședința Biroului permanent.

Citește și: FOTO: Ultima ședință a Guvernului demisionar

În plenul Camerei Deputaților de luni ar fi urmat să aibă loc “Ora premierului”, cu dezbateri politice pe tema “Responsabilitatea Guvernului privind respectarea legislației referitoare la Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier, respectiv utilizarea echipajelor Poliției Rutiere care se ocupă de însoțirea demnitarilor”, propusă de PNL.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Polițistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, însă informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai întâi pe surse.

Citește și: Pentru ce poate fi cercetat Gabriel Oprea

Ulterior, s-a aflat că fostul ministru al Afacerilor Interne a avut 1.607 deplasări cu coloană oficială, atât la instituţii publice, cât şi la destinaţii private. 

 

 

Cele mai citite

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă