15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleUPDATE. Autopsia fotbalistului Ekeng, finalizată. La ce concluzie a ajuns legistul

UPDATE. Autopsia fotbalistului Ekeng, finalizată. La ce concluzie a ajuns legistul

UPDATE . Medicul legist Abdo Salem a declarat în urma autopsiei efectuate s-a constatat că jucătorul dinamovist avea o problemă la inimă. “Am constatat inima mai mare și pentru un sportiv. (…) Această hipertrofie predispune la tulburări de ritm și stop cardiac. A avut o problemă cardiacă — aceasta a fost cauza decesului”, a spus legistul, potrivit Agerpres.

El a arătat că mai sunt așteptate și rezultatele analizelor. “Prima parte am făcut-o. Acum așteptăm analizele laboratoarelor să ne trimită rezultatele. Dacă nu era nevoie de ele nu le prelevam (n.r. — probe). Avem nevoie și de aceste rezultate”, a explicat medicul.

———-

UPDATE. Legiștii au finalizat autopsia lui Patrick Ekeng. La solicitarea familiei dinamovistului, un medic camerunez a asistat la autopsia fotbalistului.

Surse apropiate anchetei au declarat că autopsia nu a fost relevantă pentru a stabili cauza morţii. 

Vor fi făcute alte teste în regim de urgenţă, inclusiv examen toxicologic.

”În cursul acestei zile a fost efectuată necropsia medico-legală de către specialişti din cadrul I.N.M.L. „Mina Minovici” Bucureşti, concluziile acestei activităţi urmând a fi formulate după finalizarea analizelor de laborator”, a transmis Parchetul Capitalei.

Citește și: UPDATE. Noi percheziții la sediul Ambulanței Puls, în dosarul Patrick Ekeng. Anchetatorii au ridicat defibrilatorul din autoutilitara trimisă la Dinamo

Totodată, în cauză au fost ridicate documente şi aparatură medicală de la serviciul de ambulanţă privat care a asigurat asistenţa de specialitate la evenimentul sportiv.

——-

Anchetatorii au solicitat autospia în cazul lui Patrick Ekeng. Medicii legiști vor căuta date despre cauza decesului abia luni. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus o autopsie a lui Patrick Ekeng, care va fi efectuată la  Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, luni. De asemenea, ei au solicitat înregistrări video ale meciului de fotbal, precum și alte înregistrări ale unor camere de supraveghere instalate în zona incidentului. 

Citește și: Patrick Ekeng a MURIT. Putea să fie salvat? Primele măsuri ale oamenilor legii

Sora lui Patrick spune într-un interviu dat pentru BBC că i-ar fi spus unui priten că se simțea obosit și nu mai știa dacă mai poate juca. Patrick ar fi spus aceste lucruri chiar în ziua partidei cu Viitorul.

 Iar Nana Falemi, fostul jucător de origine cameruneză, trage un semnal de alarmă asupra medicaţiei din Liga 1. El este convins că în Liga 1 se utilizează medicamente şi energizante interzise. Falemi mai spune că este dezamăgit de faptul că autospia dinamovistului se face abia luni, deoarece în aceste condiții ar fi șanse mici să se mai găsească o eventuală substanţă în corpul lui Ekeng, notează Digisport

Sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat în exclusivitate pentru “România Liberă” că există proceduri clare de intervenţie a echipajelor de prim ajutor la competiţiile sportive şi ISU nu are prerogative să îngrădească în nici un fel accesul echipajelor de la ambulanţă în zona terenurilor sportive: “În nici un caz nu există o astfel de reglementare, iar ambulanţa este în interior şi nimeni nu o blochează. Nu cei de la ISU decid acest lucru, dacă s-a întâmplat. Aşa ceva nu există şi echipa medicală trebuia fie pe teren”.

Citește și: EXCLUSIV. De ce nu a putut fi SALVAT fotbalistul Patrick Ekeng, încă de la faţa locului. S-au respectat sau nu protocoalele de intervenţie?

Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, a fost audiat duminică, la Poliţia Capitalei, în cazul morţii fotbalistului Patrick Ekeng, la ieşire acesta declarând că a respectat protocolul în momentul în care jucătorul s-a prăbuşit pe teren. “Am respectat protocolul. Asistenţa medicală de urgenţă o asigură ambulanţa”, a spus presei medicul. 

Citește și: Noi dezvăluiri şi imagini despre decesul fotbalistul Patrick Ekeng. Ce a declarat medicul lui Dinamo la audieri

Bătineanu a arătat că, în momentul în care i-a acordat îngrijiri lui Ekeng pe teren, acesta nu era în stop cardio-respirator.

Fotbalistul Patrick Ekeng a murit vineri seară, la doar 26 de ani, după ce s-a prăbușit pe teren, în timpul meciului Dinamo – Viitorul, în care jucase 7 minute. Cazul dinamovistului nu este singular pentru fotbalul românesc.

Citește și: Tribut pentru ”sportul-rege”. Patrick Ekeng a murit. Cine a mai plătit cu viața privilegiul de a juca fotbal

De-a lungul timpului, mai mulți fotbaliși au plătiti cu viața pentru sportul preferat. Agerpres a realizat o cronologie a fotbaliștilor care au murit pe stadioanele din România.

Citește și: Precizările Dinamo, după moartea lui Patrick Ekeng

Clubul de fotbal Dinamo a precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă postat pe contul oficial de Facebook, că a asigurat la meciul cu FC Viitorul, în care fotbalistul Patrick Ekeng s-a prăbuşit inconştient pe teren, prezenţa a trei ambulanţe, cu una mai mult decât prevăd regulamentele în vigoare. 

Citește și: Dinamo retrage numărul 14 care a fost purtat de Ekeng

Potrivit Parchetului Capitali, cercetările în cauză au continuat în cursul zilei de duminică, 8 mai 2016, cu audierea angajaţilor din cadrul serviciului de ambulanţă privat şi a medicului echipei de fotbal Dinamo.

De asemenea, au fost ridicate documentele medicale ale jucătorului, atât de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, cât şi de la clubul Dinamo. Aceste documente au fost puse la dispoziţia I.N.M.L. „Mina Minovici” Bucureşti.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă