9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleAvancronică: Tricolorii, în linie dreaptă spre Euro 2016. Primul 11 și oamenii...

Avancronică: Tricolorii, în linie dreaptă spre Euro 2016. Primul 11 și oamenii de gol înaintea duelului cu Finlanda

Liga I ia din nou o pauză de aproape două săptămâni pentru meciurile pe care tricolorii lui Anghel Iordănescu le vor disputa în compania Finlandei, respectiv a Insulelor Feroe. Un duel rece, cu tribunele goale, însă unul de o importanță majoră, meciul de pe 8 octombrie ar putea decide ocupanta locului al doilea în grupă.

Patru puncte în ultimele două meciuri este obiectivul pe care selecționerul Anghel Iordănescu și elevii săi îl au pe finalul campaniei de calificare la Euro 2016. Un singur punct mai puțin și tricolorii ar putea fi aruncați în „vâltoarea” barajului. De cealaltă parte, meciul cu România este cel care va decide dacă finlandezii vor mai păstra sau nu vreo șansă la calificare în ultima etapă. Cu alte cuvinte partida de joi, de la ora 21.45, disputată pe Arena Națională va fi un duel în care victoria este singura opțiune pentru ambele echipe.

Citește și LIVE TEXT România – Finlanda: ora 21.45. Victoria, singura opțiune pentru ambele echipe

Primul 11 probabil la meciul cu Finlanda

Iordănescu va miza în duelul cu finlandezii în mare parte pe aceeași jucători ca și la meciurile din septembrie, cu Ungaria și Grecia, ambele remize albe. Astfel, Ciprian Marica a primit doar o felicitare cu ocazia împlinirii a 30 ani (2 octombrie) din partea federației, nu însă și o convocare.

Portar: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina) are toate șansele să-și păstreze postul între buturi.

Fundași: Vlad Chiricheș (SSC Napoli), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Paul Papp (FC Steaua București).

Citește și Preliminarii Euro 2016: Clasamentul și rezultatele Grupei F, după România – Grecia. UPDATE etapa a 8-a

Mijlocași: Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart)/Lucian Sânmărtean (Al Ittihad).

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreţ), Alexandru Chipciu (FC Steaua București). 

Citește și Bilete cu preț unic la meciul România – Finlanda: Cât costă un tichet și câte sunt gratuite

Oamenii de gol la meciul România – Finlanda

Naționala condusă de Iordănescu este într-o criză de atacanți, mai ales având în vedere ultimele trei remize albe, astfel că poate că în cazul lui Marica putea fi luată o decizie mai inspirată. 

Iordănescu are în lot 5 jucători cu profil de atacant, sau chiar 6 dacă este luat în calcul și Alex Chipciu. În total 8 jucători sunt obișnuiți să marcheze, ei reușind în ultima lună, în total, 12 goluri, o cifră destul de mică raportat la numărul mare de fotbaliști înscriși pe această listă.

Keșeru pare în formă mare după ce marcat de 3 ori în cele două partide disputate în ultimele 3 săptămâni, în timp ce Bogdan Stancu se află la polul opus. De asemenea Alibec a înscris câte un gol la fiecare din ultimele trei meciuri jucate în ultima lună. Budescu, marcator prolific al Astrei, nu a mai înscris de circa o lună și jumătate. Chipciu poate fi și el inclus pe lista scurtă a oamenilor de la care se așteaptă golul, cu o performanță similară cu a lui Alibec. În afară de acești jucători Iordănescu nu are pe cine miza pe plan ofensiv, astfel că ei vor trebui aduși la forma maximă înaintea partidei de miercuri seara.

Citește și Iordănescu a anunțat lotul României pentru meciurile cu Finlanda și Feroe

Finlanda vine după două victorii, ambele cu 1-0, cu Insulele Feroe, respectiv Grecia. Principalul atacant care ar putea pune probleme României este Teemu Pukki, din prima ligă daneză (Brondby), cu toate că nu a marcat niciun gol în această campanie în ciuda ambițiilor tot mai mari din ultima perioadă. De asemenea mijlocașul Kasper Hamalainen (Lech Poznan/Polonia) trece printr-o formă bună. Pohjanpalo și Riski au reușit câte 2 goluri. 

Cheia succesului împotriva finlandezilor ar putea fi izolarea celor 2-3 oamenii de gol ai lor, mai ales că aceștia nu vor duce lipsă de pase bune. Mulți dintre jucătorii cu profil ofensiv ai finlandezilor sunt mai de grabă buni pasatori decât golgheteri.

Meciul cu Finlanda, la care suporterii nu au acces din cauza unei sancțiuni venită pe adresa FRF de la UEFA, marchează totodată pauza dintre turul și returul sezonului regulat al Ligii I.

Fotbalul românesc va continua, după partida de joi, cu întâlnirea, din deplasare, cu Ile. Feroe. Tricolorii vor încheia campania de calificare la Euro la Torshavn, în meciul de duminică, ora 19.00.

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă