18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleLiga I etapa 27: ASA Târgu Mureș duce o luptă strânsă cu...

Liga I etapa 27: ASA Târgu Mureș duce o luptă strânsă cu Steaua. Avancronică și programul meciurilor

Etapa a 27-a a Ligii I va debuta, vineri, cu o serie de meciuri interesante, printre care și cel al târg-mureșenilor, aflați la doar două puncte în spatele liderului Steaua.

Lupta la titlu părea încheiată cu câteva etape în urmă, însă parcursul aproape fără greșeală a ASA a dat peste cap calculele steliștilor. Târgu Mureș a făcut un singur egal, cu Chiajna, în primele 9 etape ale returului, celelalte 8 meciuri fiind toate victorii, în timp ce Steaua, la adăpostul unui avantaj consistent, a obținut doar 4 victorii. Pentru cele două urmează 3 etape de foc, în care s-ar putea decide campioana, la finalul acestei serii urmând să dispute un meci direct.

Etapa a 27-a le-a rezervat celor două adversari destul de diferiți. ASA va juca împotriva CFR Cluj, echipă fără șanse reale de a se mai salva de la retrogradare, dar care poate produce oricând surprize, având în vedere că încă mai are o bază de jucători de valoare. În schimb, Steaua, va întâlni echipa cu cea mai slabă ofensivă din campionat, Oțelul Galați, care are o medie de doar un gol la trei meciuri, cu 9 reușite în total. Gălățenii trec prin formă chiar mai slabă în prezent, după ce nu au mai marcat de 5 etape. Astfel, steliștii au toate șansele să se impună la scor, în timp ce pentru ASA meciul cu cfr-iștii rămâne unul dificil.

Citește și Ultimii “mohicani” din Liga I. Doar două cluburi nu au schimbat antrenorii în acest sezon

Etapa a 27-a înseamnă totodată și mutarea definitivă a Stelei de pe Ghencea pe Arena Națională, urmând ca pentru meciul cu gălățenii să fie deschis un singur inel. 

Lupta pentru locurile de Liga Europa va fi una fără precedent în fotbalul românesc fiind posibil să ajungă în preliminariile acestei competiții chiar și echipa care va încheia pe locul 7, în condițiile în care Petrolul (locul 3), Craiova (4) și Dinamo (6), nu vor putea evolua, fie din cauze financiare (insolvență), fie în urma altor reglementări UEFA. În aceste condiții FC Viitorul și FC Botoșani sunt echipe care se luptă cu șanse reale pentru ultimul loc de Liga Europa (asta dacă Steaua va câștiga și Cupa României). Echipa lui Hagi va întâlni, acasă, Astra, în timp ce Botoșaniul va juca împotriva Ceahlăului, echipă care și-ar putea disputa ultima șansă la evitarea retrogradării.

Citește și Liga Europa: Înfrângere istorică pentru Wolfsburg, cu Napoli. Rezultate sferturi

Lupta pentru salvarea de la retrogradare va fi una aprinsă și în această etapă, în condițiile în care FC Rapid este obligată să bată Chiajna pentru a rămâne în cărți cu șanse reale. Neliniștea prezentă în Giulești și contrele dintre membrii lotului trădează situația disperată în care se află Rapidul. O altă echipă devenită retrogradabilă, în ultimele etape, este Gaz Metan, rămasă fără antrenor chiar înaintea meciului cu Petrolul din această etapă.

Echipa cu șansele cele mai mare de ieșire din zona retrogradării, dar care ar putea avea probleme în viitor din cauza insolvenței, U Cluj va avea o deplasare dificilă pe terenul Pandurilor. Nu în ultimul rând etapa va începe cu două echipe aflate într-o luptă directă pentru rămânerea în Liga I, CSMS Iași și FC Brașov.

Program etapa a 27-a: vineri – CSMS Iași – FC Brașov (ora 18.00), CFR Cluj – ASA Târgu Mureș (20.30); sâmbătă – FC Botoșani – Ceahlăul (15.30), FC Viitorul – Astra (18.00), Gaz Metan – Petrolul (20.30); duminică – CSU Craiova – Dinamo (15.30), FC Steaua – Oțelul (20.30); luni – Pandurii – U Cluj (18.00), FC Rapid – Chiajna (20.30).

Vezi aici Clasamentul Ligii I înaintea etapei a 27-a

Cele mai citite

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...
Ultima oră
Pe aceeași temă