17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleUltimii "mohicani" din Liga I. Doar două cluburi nu au schimbat antrenorii...

Ultimii “mohicani” din Liga I. Doar două cluburi nu au schimbat antrenorii în acest sezon

Problemele Ligii I transpar la toate nivelele, iar capitolul antrenorilor demiși pare să nu se fi încheiat, media fiind de 1 tehnician pe etapă. Doar două echipe au același antrenor de la începutul sezonului.

Steaua și FC Botoșani sunt singurele echipe din Liga I care nu au schimbat antrenorii în această ediție de campionat, una în care nu mai puțin de 34 de tehnicieni au ajuns să-și rezilieze contractele cu cluburile din primul eșalon. Leo Grozavu este pe banca tehnică a echipei botoșănene încă din ianuarie 2014, fiind la ora actuală cel mai longeviv antrenor din Liga I. Totuși el a fost la un pas de a fi demis după etapa a 25. Dacă nu învingea Chiajna, scorul final fiind de 3-0, finanțatorul Botoșaniului era pregătit să-l înlocuiască. Celălalt antrenor, despre care au circulat, de asemenea, zvonuri cum că ar fi urma să fie demis, dar care a rămas la cârma echipei sale, Steaua, este Costel Gâlcă. El a preluat-o pe campioană pe data de 3 iunie 2014, înaintea actualui sezon, însă cel mai probabil va fi înlocuit în această vară.

Citește și Liga I etapa 27: ASA Târgu Mureș duce o luptă strânsă cu Steaua. Avancronică și programul meciurilor

Printre cluburile cu antrenori demiși nu mai puțin de 5 echipe au schimbat câte 3 antrenori. Un caz aparte a fost cel de la Dinamo, acolo unde Flavius Stoican a părăsit echipa, în tur, cu toate că avea rezultate bune, ca mai apoi, după Dănciulescu și Teja, să revină în Ștefan cel Mare Stoican. De asemenea Cristi Pustai și Mihai Teja au antrenat la două echipe diferite în acest sezon.

Lista antrenorilor demiși/care și-au dat demisia, pe etape: etapa a 2-a – Marin Barbu (FC Ceahlăul); etapa a 3-a – Cornel Țălnar (FC Brașov); et. a 4-a – Bogdan Stelea (FC Viitorul); et. a 5-a – Marius Lăcătuș (CSMS Iași); et. a 6-a – Ionel Gane (CSU Craiova), Mihai Teja (U Cluj); et. a 7-a – Răzvan Lucescu (Petrolul), Hans Michael Weiss (Oțelul); et. a 8-a – Daniel Florea (Oțelul); et. a 9-a – Adrian Falub (ASA), Ionel Ganea (FC Rapid); et. a 10-a – Ionuț Chirilă (CSMS Iași), Daniel Isăilă (Astra), Bogdan Vintilă (FC Viitorul); et. a 14-a – Flavius Stoican (Dinamo); et. a 15-a – Vasile Miriuță (CFR Cluj); et. a 16-a – Cristi Dulca (Gaz Metan); et. a 17-a/pauză iarnă – Petre Grigoraș (Pandurii), Adrian Szabo (FC Brașov), Marian Rada (FC Rapid), Ionel Dănciulescu (Dinamo), Gigi Mulțescu (Petrolul), Cristi Pustai (ASA), Francisc Dican (CFR Cluj), Florin Marin (Ceahlăul); et. a 19-a – George Ogăraru (U Cluj), Tibor Selymeș (Oțelul), Oleg Protasov (Astra); et. a 20-a – Mihai Teja (Dinamo); et. a 23-a – Eugen Trică (CFR Cluj); et. a 24-a – Marius Șumudică (Concordia); et. a 26-a – Vjekoslav Lokica (FC Brașov), Cristi Pustai (Rapid), Dănuț Matei (Gaz Metan).

Lista putea fi continuată cu Ze Maria, care inițial a fost demis, după ultima etapă, însă în urma revoltei jucătorilor conducerea a ajuns la o nouă înțelegere cu el, la doar 24 de ore distanță.

Ultimele 8 etape ale sezonului ar putea duce la noii demisii, mai ales în condițiile în care la finalul campionatului vor retrograda 6 cluburi.

Citește și Liga Europa: Înfrângere istorică pentru Wolfsburg, cu Napoli. Rezultate sferturi

Cele mai citite

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă