17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyleScandal FIFA. Valcke, mâna dreaptă a lui Blatter, nu renunță la funcție

Scandal FIFA. Valcke, mâna dreaptă a lui Blatter, nu renunță la funcție

Francezul Jerome Valcke, acuzat de implicații în cazul de corupție de la FIFA, a spus că nu vrea să renunțe la funcția de secretar general al forului internațional. 

Valcke, cel mai apropiat om al lui Blatter din FIFA, se consideră nevinovat și a spus că nu-și va urma șeful, după ce Blatter și-a dat demisia din fruntea forului fotbalistic.

“Nu am niciun reproş să îmi fac, nu mă gândesc la demisie. Întotdeauna am spus că sunt secretarul general al lui Joseph Blatter, dar mi-ar plăcea să rămân în funcţie. FIFA va avea un nou preşedinte în 2016, iar acesta îşi va alege secretarul general”, a spus Valcke, potrivit Mediafax.

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a transferat zece milioane de dolari în conturi administrate de vicepreşedintele organizaţiei, Jack Warner, pus sub acuzare în dosarul de corupţie în care sunt anchetaţi mai mulţi înalţi demnitari ai federaţiei internaţionale, conform New York Times.

Citește și Scandal FIFA: Valcke, mâna dreaptă a lui Blatter, acuzat de corupție!

FIFA a recunoscut, marţi, că a efectuat un virament de zece milioane de dolari, “în cadrul dezvoltării fotbalului din Caraibe”, dar a asigurat că “nici secretarul general Jerome Valcke şi nici un alt oficial nu sunt implicaţi” în acest proiect.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oară. Un Congres Excepţional al FIFA va avea loc în perioada următoare pentru desemnarea succesorului.

Joseph Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

 

Cele mai citite

Un semifinalist de Cupa UEFA va antrena la turneul final al Cupei Satelor

Vasilică Cristocea, fotbalist care în sezonul 2005-2006 a ajuns cu Steaua până în semifinalele Cupei UEFA, este unul dintre antrenorii de la turneul final...

Rusia – Ucraina, ziua 783. NATO ar avea două scenarii în care să trimită trupe în Ucraina. De exemplu, dacă Rusia atacă și Republica...

Conducerea Alianței Atlantice ar lua în calcul două scenarii în care NATO ar trimite trupe în Ucraina, pentru a o susține în războiul contra...

Motoreductoarele – ce sunt și la ce le folosim?

Cauți cea mai bună soluție pentru a optimiza etapele de lucru? Dacă activezi în domeniul industrial, probabil ai resimțit presiunea de a ține pasul...
Ultima oră
Pe aceeași temă