12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleUPDATE. Secretarul general al FIFA, demis! Cine asigură interimatul

UPDATE. Secretarul general al FIFA, demis! Cine asigură interimatul

UPDATE: Interimatul pentru funcția de secretar general al FIFA va fi asigurat de directorul financiar şi secretarul adjunct al forului, germanul Markus Kattner.

El va ocupa această funcție după suspendarea secretarului general al FIFA, Jerome Valcke, potrivit Mediafax

 

Kattner este director financiar al FIFA din 2003, iar în 2007 a fost numit adjunctul lui Valcke.

—-

Francezul Jerome Valcke a fost demis, joi, din funcţia de secretar general al FIFA.

“FIFA anunţă că secretarul general Jerome Valcke a fost pus în concediu şi demis din funcţie cu efect imediat până la noi decizii. Mai mult, FIFA a luat la cunoştinţă o serie de afirmaţii care îl implică pe secretarul general şi a solictat Comitetului de Etică să deschidă o anchetă”, se arată în comunicatul forului mondial.

Citește și: Un fost vicepreşedinte FIFA, extrădat din Elveția în SUA

Jerome Valcke, în vârstă de 55 de ani, se afla în funcţie din 27 iunie 2007.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.

Citește și: Die Welt: Blatter ar fi COMANDAT un articol negativ despre președintele UEFA

În urma acestui scandal, elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă