11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportMesajul lui Iohannis, la 100 de ani de la comemorarea genocidului armean

Mesajul lui Iohannis, la 100 de ani de la comemorarea genocidului armean

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, vineri, cu prilejul comemorării a 100 de ani de la ”tragedia istorică a armenilor”, prin care a subliniat necesitatea comemorării și conștientizării dramei prin care a trecut poporul armean reprezintă, informează Administrația Prezidențială.

Citește și: Austria a recunoscut genocidul armean

Astfel, şeful statului a adus, la un secol de la evenimentele tragice din 1915, “un pios omagiu victimelor poporului armean, care a rezistat peste decenii vicisitudinilor istoriei și grelei încercări de la începutul secolului trecut”.

Citește și: Germania recunoaşte genocidul armean

„La un secol de la evenimentele tragice din 1915, aduc un pios omagiu victimelor poporului armean, care a rezistat peste decenii vicisitudinilor istoriei și grelei încercări de la începutul secolului trecut. Sute de mii de suflete nevinovate au pierit atunci în crima teribilă care a umbrit umanitatea și care ne obligă astăzi la recunoaștere și reconciliere”, a transmis Iohannis.

Șeful statului a precizat,totodată, că recunoașterea unei tragedii istorice de proporțiile celei petrecute acum 100 de ani înseamnă un semnal important și necesar pentru eradicarea urii, intoleranței, rasismului și xenofobiei.

Citește și: Obama evită cuvântul “genocid” în discursul despre masacrarea armenilor

Armenia comemorează, vineri, un secol de la începutul deportărilor şi masacrelor din timpul Imperiului Otoman, în 1915, în urma cărora au murit 1,5 milioane de persoane.

Citește și: Armenia comemorează, vineri, 100 de ani de la genocidul din timpul Imperiului Otoman

“Comemorarea genocidului este cel mai puternic factor în formarea identităţii naţionale în Armenia”, declară pentru DPA Aharon Adibekyan, un sociolog din Yerevan, capitala ţării.

Cele mai citite

România, aur în „proba regină” a canotajului, la Europenele de la Szeged

Barca feminină de 8+1 a României a cucerit medaliile de aur în finala disputată duminică la Campionatele Europene de la Szeged. România a încheiat...

Rolls-Royce își extinde fabrica pentru a putea construi mașinile mult mai încet ca în prezent

Rolls-Royce își extinde fabrica din Chichester, Anglia, cu cinci noi clădiri, construcția fiind planificată să înceapă anul viitor, scrie CNN. De obicei, atunci când un...

Ciolacu și ceilalți lideri PSD au lansat-o pe Firea spre Primăria Capitalei. Administrația nu trebuie să aibă culoare politică, susține premierul Ciolacu

Senatoarea Gabriela Firea, șefa filialei PSD București, s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, avându-i alături la acest eveniment...
Ultima oră
Pe aceeași temă