11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportPreşedintele CCR, despre votul în cazul Elenei Udrea: Constituția prevalează întotdeauna

Preşedintele CCR, despre votul în cazul Elenei Udrea: Constituția prevalează întotdeauna

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a precizat, marţi, că nu vrea să facă nicio declaraţie cu privire la votul de luni, din Parlament, în urma căruia s-a hotărât avizarea cererilor DNA, pe numele Elenei Udrea.

Citeşte şi: UPDATE. Cererea de arestare a Elenei Udrea, miercuri dimineață, pe masa ÎCCJ

"Nu am spus că fac declaraţii. Vă rog să mă credeţi, nu urmăresc, nu mă interesează. Nu vreau să dau nicio declaraţie", a ţinut să precizeze Augustin Zegrean.

Cu toate acestea, el a ţinut să precizeze că Constituţia este cea care prevalează întotdeauna.

Cererea de arestare a Elenei Udrea în dosarul ”Gala Bute” va fi discutată, miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Udrea a fost, marți, la sediul DNA unde a fost audiată timp de câteva ore cu privire la acuzațiile care i se aduc în dosarul Gala Bute. Luni seara, Camera deputaților a avizat cererile de încuviințare pentru urmărirea penală și arestarea preventivă în dosarul menționat.

Avocații Elenei Udrea au depus contestat votul din Parlament.

”Votul din plen nu întrunește prevederile legale. Ieri nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege. La o chestiune atât de gravă trebuie să existe o majoritate calificată. Hotărârea este practic un vot de neavizare. Va fi un temei de apărare în sensul că cererea de arestare nu a fost avizată”, a spus avocatul deputatei, Marius Striblea.

 

Cele mai citite

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 28 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 28 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 28 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă