16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSportPrimarul din Ploiești a demisionat. Bădescu rămâne în arest

Primarul din Ploiești a demisionat. Bădescu rămâne în arest

UPDATE 14.19: Instanța a decis să respingă contestația cererii de arestare preventivă formulată de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu. Astfel, Bădescu rămâne în arest până la finalul celor 30 de zile.

———

Primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, a demisionat din funcție, potrivit Mediafax

Avocatul William Brânză, unul dintre apărătorii lui Iulian Bădescu, a declarat, marţi, la Curtea de Apel Ploieşti, că primarul a demisionat din funcţie.

"Am abordat atât probleme de ordin tehnic cât şi probleme de ordin procedural. Ca element de noutate vreau să vă spun că de astăzi (n.r. – marţi) Primăria Ploieşti nu mai are primar. Domnul primar Bădescu şi-a dat demisia”, a spus avocatul.

Iulian Bădescu se află, marţi, la Curtea de Apel Ploieşti, unde se judecă contestaţia sa la măsura arestării preventive dispuse de Tribunalul Prahova.

Bădescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către procurorii anticorupţie, pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave având ca rezultat obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

Citește și: De ce a fost reţinut primarul din Ploiești

Procurorii anticorupţie au descoperit că în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, Iulian Bădescu a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară ,,Lupii Galbeni 2012” Ploieşti şi, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranşe) către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.

 

Cele mai citite

Șapte decese în focarele de infecție din locuințele sociale

Șapte persoane fără adăpost au murit în ultimii ani din cauza condițiilor inumane din containerele administrate de Primăria Râmnicu Sărat din județul Buzău,...

Cresc salariile la unii bugetari. Alți bugetari amenință că fac grevă

Unele categorii de bugetari vor beneficia de salarii majorate, conform unei viitoare Ordonanțe de Urgență. Guvernul Ciolacu are, printre documentele de pe ordinea de zi...

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Noile reglementări...
Ultima oră
Pe aceeași temă