12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportȘefa ICR Paris și-a dat demisia, după GAFA de la Ambasadă

Șefa ICR Paris și-a dat demisia, după GAFA de la Ambasadă

Yvette Fulicea, directoarea Institutului Cultural Român (ICR) de la Paris, și-a prezentat vineri demisia, ca urmare a incidentului cu invitațiile pentru recepția ocazionată de vizita președintelui Klaus Iohannis la Paris, informează Agerpres.

"Doamna Yvette Fulicea și-a prezentat vineri, 13 februarie 2015, demisia din funcția de director al Institutului Cultural Român de la Paris. Demisia a fost acceptată de președintele Institutului Cultural Român", se arată într-un comunicat al ICR.

Citește și: Preşedintele ICR a propus revocarea din funcţie a directorului ICR Paris

Marți, președintele ICR, Lilian Zamfiroiu, a propus declanșarea procedurii de revocare din funcția de director al ICR de la Paris a lui Yvette Fulicea.

Citește și: Audieri ale reprezentanților MAE în Senat, după gafa de la Paris. Ambasadorul ar putea fi rechemat

În urma aceluiași incident, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus de urgență încheierea misiunii permanente la Ambasada României din Franța a diplomatei responsabile de incident, precum și încetarea detașării și a raporturilor de muncă ale acesteia cu MAE.

Citește și: Preşedintele ICR a propus revocarea din funcţie a directorului ICR Paris

Scriitorul Radu Portocală afirmă, într-o scrisoare adresată ambasadorului României la Paris, Bogdan Mazuru, că e-mailul în care a primit invitația la o recepție organizată cu ocazia vizitei președintelui Klaus Iohannis în Franța conținea un fișier în care erau trecute numele celor invitați și diverse comentarii precum "indezirabil", "scârbos" sau "vrea cu soția".

Citește și: VIDEO. Ce măsuri a luat MAE după gafa de la Paris

Cele mai citite

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă