15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialRoma 2015: Irina Begu, eliminată de Azarenka, scor 4-6, 7-5, 1-6, după...

Roma 2015: Irina Begu, eliminată de Azarenka, scor 4-6, 7-5, 1-6, după un meci cu reveniri spectaculoase

Roma 2015. Irina Begu, 31 WTA, a fost eliminată în optimile turneului Premier 5 de la Roma de Victoria Azarenka, 29 WTA și fost lider mondial. Românca a reușit o întoarcere incredibilă de scor în setul al doilea, dar a cedat în decisiv.

Irina Begu a avut cel mai strâns duel din istoria confruntărilor cu Azarenka. Jucătoarea din Belarus a ajuns la 5-0 în meciurile cu românca. Meciul a durat două ore și 18 minute și s-a încheiat după miezul nopții, în Italia, respectiv după ora 1.00 în România. Cu toate că a avut mai mulți ași decât adversara și un prim serviciu foarte bun, atunci când mingea a intrat în teren, Irina a renunțat la luptă în setul decisiv.

Românca a reușit să revină spectaculos de la scorul de 4-6, 3-5, atunci când adversara servea pentru câștigarea meciului. Au urmat un break și în total 5 game-uri consecutive pentru Irina, după care ea a cedat complet.

Urmărește aici Live Text. Simona Halep – Alexandra Dulgheru: vineri, ora 13.00. Avancronica unei premiere românești

În sferturi România va avea două reprezentante, Alexandra Dulgheru (72 WTA) și Simona Halep (2 WTA), care se vor confrunta vineri de la ora 13.00.

——

Live Text Irina Begu – Victoria Azarenka: 4-6, 7-5, 1-6

1-6: Break, MECI, Azarenka.

Șansele Irinei sunt foarte mici în acest moment, însă ea va servi pentru a rămâne în meci.

1-5: Game, Azarenka.

La pauza dintre game-uri Azarenka a acuzat unele dureri musuclare la picioare. A chemat doctorul, însă nu a fost cazul de timeout medical.

1-4: Break, Azarenka. Adversara a făcut puncte în ultimul timp mai multe din cadourile pe care i le-a oferit Irina. Românca a comise multe greșeli neforțate.

1-3: Game, Azarenka. Al treilea game consecutiv, câștigat de adversară. Românca trebuie să reintre în joc.

1-2: Break, Azarenka. Scorul începe să semene cu cel din debutul seturilor anterioare.

1-1: Game, Azarenka. Irina se relaxează puțin, iar adversara speculează acest moment și egalează.

Se joacă de o oră și 50 de minute, iar la Roma este 12 noaptea. Oboseala și-ar putea spune cuvântul în acest meci.

1-0: Game, Begu. Irina a primit câteva cadouri din partea adversarei în acest debut al setului decisiv. Românca a reușit și al treilea as, în timp ce adversara are unul singur până acum.

ÎNCEPE decisivul, cu Irina la serviciu.

Românca a reușit o revenire impresionantă, după ce a fost condusă cu 6-4, 5-3. După ce a câștigat break-ul care a ținut-o în joc, totul s-a schimbat în bine pentru Irina. Este important ca românca să-și mențină încrederea la cote ridicate și în setul decisiv.

7-5: Break, SET, Begu.

6-5: Game, Begu. Irina reușește un game alb. Încrederea ei este la cote maxime.

Egalitate totală: 64-64, la punctele câștigate, asta în ciuda scorului.

5-5: Break, Begu. Românca a rămas în meci, după un punct în care returul ei a fost incredibil.

Românca trebuie să facă break-ul, altfel va fi eliminată.

4-5: Game, Begu. Irina câștigă din nou pe propriul serviciu, cedând un singur punct adversarei.

3-5: Game, Azarenka.

3-4: Game, Begu. Românca își câștigă serviciul, dar încă mai are nevoie de un break pentru a o egala pe Azarenka.

2-4: Game, Azarenka. Adversara a trimis de două ori mingea pe tușă, iar Irina nu a mai putut lovi deoarece mingea sare foarte puțin o dată ce lovește tușa de plastic. Aceasta ar putea fi o problemă de rezolvat pentru forul care guvernează circuitul WTA.

2-3: Game, Begu. Românca își câștigă serviciul. Putea fi un moment decisiv al meciului, așa că este important că românca a câștigat acest punct.

1-3: Game, Azarenka.

1-2: Break, Azarenka. Belorusa face punct pe serviciul Irinei. Românca nu are un prim serviciu constant. Atunci când lovește bine cu prima minge lucrurile devin foarte simple, replicile adversarei fiind foarte slabe.

1-1: Rebreak, Begu. Românca îi lasă un singur punct adversarei de această dată și relansează lupta.

Românca are probleme la punctele importante ale meciului, experiența belorusei spunându-și cuvântul. Totuși statisticile nu sunt foarte diferite. Irina conduce cu 14-11 la lovituri câștigătoare, însă are cu 2 erori neforțate mai mult.

0-1: Break, Azarenka. Românca pierde primul punct, cu toate că îl începuse bine.

Setul al doilea a început cu tot cu Irina la serviciu.

Meciul a început cu un scor identic cu cel din primul tur, când Irina pierdea de asemenea cu 4-6, dar se impunea în următoarele două seturi și o elimina pe poloneza Urszula Radwanska. Totuși atunci era în fața sa numărul 109 WTA.

4-6: Game, SET, Azarenka. Belorusa își trece în cont primul set.

4-5: Game, Begu. Irina a reușit un game perfect. Românca arată că are un potențial foarte ridicat, însă nu reușește să fie consecventă între game-uri. Asta ar putea să o coste.

Begu servește pentru a rămâne în set.

3-5: Game, Azarenka. Belorusa își mărește avantajul cu un game alb.

3-4: Rebreak, Azarenka. Adversara continuă să pună presiune pe serviciul româncei și reușește câteva lovituri incredibile, care nu mai puteau fi ajunse de Irina.

3-3: Break, Begu. Irina reușește primul său break în acest meci și astfel reintră în joc. Se restabilește egalitatea pe tabelă.

2-3: Game, Begu. Românca reușește să șină ritmul cu adversara, însă are nevoie de un rebreak pentru a reintra în joc.

Românca pierde prea ușor controlul schimburilor de mingi, cu toate că de multe ori le domină la început. Irina ar trebui să continuie să fie agresivă pentru că vor apărea și greșelile adversarei.

1-3: Game, Azarenka. Irina are nevoie să lungească mai mult schimburile de mingi.

1-2: Game, Begu. Irina a arătat un serviciu mult mai bun de această dată. Românca a reușit și primul as al meciului. Nu a avut însă un game ușor, Azarenka evoluând la un nivel foarte ridicat.

Irina a acuzat și faptul că nu a văzut bine p minge. Se joacă în nocturnă, iar vizibilitatea nu este la fel de bună ca în timpul zilei.

0-2: Game, Azarenka. Românca are, vizibil, emoții. Se află în fața fostului lider mondial și a uneia dintre cele mai periculoase jucătoare din circuit.

0-1: Break, Azarenka. Jucătoarea din Belarus face repede primul break. Irina are probleme la serviciu.

Update 23.10: A început meciul. Irina are primul serviciu.

În tribune se află și fostul antrenor al Simonei Halep, Wim Fissette, care acum o antrenează pe Victoria Azarenka.

Update Ora 23.05: Terenul a fost pregătit pentru duelul dintre Begu și Azarenka. Mai sunt doar câteva minute până începe meciul care poate trimite în sferturi o a treia româncă, după Halep și Dulgheru.

Update Ora 22.55: În scurt timp începe meciul. Partida anterioară s-a încheiat cu victoria lui Novak Djokovic.

Update Ora 22.10: Meciul anterior dintre Novak Djokovic și Tomaz Belluci, din turneul ATP Masters 1000, s-a prelungit, după ce a intrat în al treilea set. Din acest motiv partida Irinei cu bielorusa va avea întârzieri.

—–

Roma 2015. Irina Begu, 31 WTA, va avea unul dintre cele mai grele meciuri din acest an, în sferturile turneului Premier 5 de la Roma, acolo unde o va întâni pe Victoria Azarenka, 29 WTA, care se află în revenire de formă.

Meciul dintre Begu și Azarenka este ultimul din ziua de joi și va avea loc pe arena centrală. Irina are parte de dueluri foarte grele, la Roma. După ce a trecut de Angelique Kerber (a 9-a favorită), traseul Irinei este intersectat de alte două jucătoare dificile, Victoria Azarenka și Maria Șarapova. Dacă se va califica în semifinale, Irina va avea un meci teribil cu rusoaica, Șarapova având meciuri mult mai ușoare până acum.

Înainte de a ajunge să joace cu Șarapova, Begu va avea în fața sa o jucătoare care i-ar putea pune probleme foarte mari, și care a învins-o în toate cele 4 meciuri disputate până acum. Deși ocupă doar locul 29, fostul lider mondial se află într-o revenire de formă, drept dovadă victoria sa, din optimi, în fața Carolinei Wozniacki (cap de serie 5), scor 6-2, 7-6(6/2). 

Citește și Roma 2015: Irina Begu, victorie clară în fața numărului 9 mondial, Angelique Kerber

Azarenka, în vârstă de 25 ani, are un record de 4-0 în întâlnirile directe cu românca, iar în 2015 a ajuns la un bilanț de 14-6 (victorii – înfrângeri). Irina are 14 victorii și 10 înfrângeri, anul acesta. Cele două nu s-au mai întâlnit din 2012, când Irina reușea să ducă un meci în trei seturi, la Olimpiada de la Londra.

Jucătoarea din Belarus are nu mai puțin de 17 titluri în carieră, astfel că are un palmares intimidant pentru majoritatea jucătoarelor din afara top 10 mondial. Totuși meciul de joi seară se anunță unul diferit, iar o înfrângere la scor a româncei pare neverosimilă.

Citește și Simona Halep, victorie fulgerătoare în fața lui Venus Williams. Sfert de finală cu Dulgheru

Pentru Irina Begu meciul cu Azarenka, una dintre cele mai periculoase jucătoare din lume, ar putea fi adevăratul test pe care trebuie să-l treacă pentru a trece la următorul nivel, unul la care luptă jucătoare ca Sabine Lisicki (22 WTA), Timea Bacsinszky (24 WTA) sau Alize Cornet (28 WTA), toate trei de vârste apropiate cu românca, respectiv 24 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...
Ultima oră
Pe aceeași temă