22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialNaționala de tineret la handbal feminin luptă, la Roman, pentru calificarea la...

Naționala de tineret la handbal feminin luptă, la Roman, pentru calificarea la Euro 2016

Naționala de tineret la handbal feminin, în care se regăsesc și campioanele mondiale de la junioare, de anul trecut, va disputa, în acest week-end, la Roman, turneul de calificare pentru Euro 2016.

România, cu o echipă formată din campioane mondiale, precum Cristina Laslo (centru – U. Cluj) sau Bianca Bazaliu (inter – CSM Bucuresti), va întâlni între 17-19 aprilie selecționatele Slovaciei, Serbiei și a Kosovo, în grupa a 3-a de calificare la CE 2016. Orașul gazdă a fost ales Romanul, un oraș cu tradiție în handbal, acolo unde evoluează și echipa HCM Roman, din Liga Națională.

“Este dificil sa gasim în România o sală modernă liberă pentru organizarea unor asemenea competiții de top și mă bucur că am găsit înțelegere la Roman. Moldova ar avea nevoie de un centru puternic de handbal și sper ca autoritățile locale și Ministerul Educației să găsească resurse pentru un astfel de proiect”, a spus Narcisa Lecușanu, vicepreședinte FRH.

Citește și Irina Begu a câștigat Heart Award: cea mai puternică jucătoare din lume în primul tur al Fed Cup!

Programul României va fi: vineri – ora 19.00 (meci cu Slovacia), sâmbătă – 17.00 (Serbia), duminică – 17.00 (Kosovo). Din această grupă se vor califica la turneul final de anul viitor primele două echipe, tricolorele pornind cu prima șansă. Multe dintre componentele actualului lot au cucerit, anul trecut, aurul mondial, la junioare.

“Campionatul Mondial este istorie deja, trebuie să trecem mai repede peste euforia acelui moment frumos. Antrenamentele sunt mult mai grele, am crescut și noi și avem încă mult de muncă. Meciul nostru cu Serbia este și o avanpremieră la barajul senioarelor pentru Mondiale. Vrem să le dăm încredere fetelor printr-un succes la turneul de la Roman”, a spus Cristina Laslo, din lotul României. România va întâlni din nou Serbia și la senioare, în barajul pentru Campionatul Mondial.

“O să fie meciuri grele, dar sperăm să ne mobilizam. Există o presiune pe umerii noștri după titlul mondial, însă încercăm să ne concentrăm doar la următoarele obiective. Ne dorim să cucerim și titlul european de tineret în Spania, iar pentru asta avem mult de muncă”, a declarat și Bianca Bazaliu.

Citește și Bouchard a dezvăluit motivul pentru care a ales să joace împotriva României

Antrenorul României, Aurelian Roșca, spune că deși România are potențial, un meci cu Serbia este întotdeauna unul greu. “În opinia mea, se bat trei echipe pentru două locuri. Partidele cu Serbia, la orice categorie de vârstă, sunt partide atractive și încrâncenate pentru că sunt două țări cu tradiție în handbal. Cred în potențialul României și cred în calificare. Îmi doresc însă să avem și prestații bune, să bucurăm publicul romașcan. Un nucleu de cel puțin cinci-șase jucătoare din această generație vor face, în viziunea mea, pasul către naționala de senioare în viitorul apropiat.”

“Publicul romascan este un fin cunoscator si iubitor al handbalului si asta va fi un atu al Romaniei in lupta de calificare la Campionatul European”, a spus și Laurentiu Dan Leoreanu, primarul Municipiului Roman.

Meciurile din grupa a 3-a de calificare la Euro 2016 se vor disputa în Sala Polivalentă, pe terenul romașcancelor de la HCM.

Citește și FOTO. Eugenie Bouchard și sora sa geamănă, “legătura” cu familia regală britanică

Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă