14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportValentin-Alexandru Jucan: Consiliul Superior al Magistraturii nu a exercitat presiuni asupra CNA

Valentin-Alexandru Jucan: Consiliul Superior al Magistraturii nu a exercitat presiuni asupra CNA

Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, susține că asupra instituției nu au fost făcute presiuni din partea Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit Agerpres.

„Ca urmare a unor speculații apărute în presă referitoare la <<presiunile CSM asupra CNA de a amenda posturi de televiziune>>, fac următoarele precizări: raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare — MCV, publicat de Comisia Europeană, în data de 25 ianuarie, conține referiri la modul defectuos în care CNA și-a îndeplinit misiunea, în contextul în care au fost înregistrate, din nou, atacuri la adresa justiției, acestea neputând a fi considerate investigații jurnalistice corecte. Plenul CSM, sesizat de Inspecția Judiciară, a constatat în mai multe rânduri astfel de cazuri. În baza protocolului de colaborare încheiat între CSM și CNA, constatările în cauză au fost transmise spre analiză membrilor Consiliului Național al Audiovizualului. Niciodată Consiliul Superior al Magistraturii nu a solicitat CNA impunerea de sancțiuni, în conformitate cu cele constatate de plenul CSM”, informează sursa citată.

Valentin-Alexandru Jucan a spus că membrii CNA au analizat sesizările primite exclusiv în baza Legii audiovizualului și Codului de reglementare a conținutului audiovizual, confirmând sau nu, în totalitate sau în parte, constatările CSM.

Potrivit lui Jucan, plenul CSM, în deciziile sale, poate reține fapte care exced aria de acoperire a Legii audiovizualului.


 Ghiță și Voiculescu, „grațiați” de CNA. Cum se explică pasivitatea instituției care ar trebui să controleze televiziunile

Consiliul Național al Audiovizualului, dominat de oameni propuși de PSD, evită să sancționeze dezinformările lansate de televiziunile fidele partidului de guvernământ.


 Complicii calomniatorilor care otrăvesc România: cei 11 din CNA. Concediaţi-i! | OPINIE

În primăvara anului 1990, înainte de a-i da pe tinerii manifestanţi din Piaţa Universităţii pe mâna minerilor, propaganda lui Iliescu i-a dezumanizat, pentru a justifica astfel actele de violenţă care au urmat.


Președintele ActiveWatch, Mircea Toma, la RFI: Membrii CNA nu vin și nu se întrunește cvorumul pentru a dezbate sesizările. Dacă în șase luni Consiliul nu analizează faptele, acestea se prescriu

Președintele ActiveWatch, Mircea Toma, a explicat, la RFI, că numeroase sesizări care ajung la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) ajung să nu fie analizate, din cauză că multe ședințe sunt anulate, din lipsă de cvorum.


 CNA va face o ședință suplimentară, miercurea viitoare, ca să ajungă la zi cu rapoartele de monitorizare. Acum discută reclamațiile din luna decembrie

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a anunțat, joi, că vor afișa pe site-ul instituției motivele pentru care nu se întrunește cvorumul instituției. Astfel, o ședință suplimentară va avea loc, miercuri, până când se va ajunge „la zi” cu discutarea rapoartelor de monitorizare.


 

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă