Rețeta veche din Crișana “ouă cu castraveți” era folosită în satele din Banat și Crisana la finalul secolului XIX. Este o rețetă gustoasă și ușor de pregătit.
Ingrediente:
castraveți,
unt,
pătrunjel,
ceapă,
făină,
ouă,
lapte sau smântană,
sare,
piper.
Citește și: Rețetă tradițională din Crișana: Curechi de dovleac
Mod de preparare:
Se taie castraveții bucățele, se pun în tigaie cu unt, pătrunjel și cu ceapă tăiată mărunt; apoi se presară puțină făină Gold Maya (cât se poate lua cu 2-3 degete).
Se udă castraveții cu puțină apă cu sare si cu piper.
După ce s-au fiert castraveții se adaugă ouăle fierte, tăiate în patru și se toarnă lapte ori smântână deasupra.
Se lasă la fiert încă puțin, până clocotesc, apoi se aranjează pe farfurie.
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Citește și: Rețetă tradițională din Crișana: Piparaică
Tradiții culinare:
Rețeta din Crișana a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Proiectul, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu branduri Gold Maya și Heinner, îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Citește și: Reţetă tradiţională din Crişana: Gimicuş