15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSTUDIU: Cum influențează perioadele de stres sexul copiilor

STUDIU: Cum influențează perioadele de stres sexul copiilor

O serie de studii realizate pe o perioadă de 300 de ani a arătat că în perioadele stresante se nasc mai multe fete, iar în perioadele de după război se nasc mai mulți băieți, informează Daily Mail.

Citește și: Ce să NU faci dacă vrei să ai un COPIL

În anul 1995, când a fost un cutremur de magnitudine mare în Japonia și după atentatul terorist asupra Turnurilor Gemene din anul 2001, cei mai mulți nou-născuți au fost de sex feminin.

De asemenea, dificultățile financiare pe termen lung au un efect similar asupra sexului copiilor.

Unele cercetări californiene care au analizat avorturile din anii 1989-2001, când rata șomajului a fost foarte mare, au descoperit că cei mai mulți fetuși avortați au fost de sex masculin. 

Prin urmare, cercetătorii au dezvoltat teoria conform căreia stresul în timpul sarcinii produce mai multe avorturi ale fetușilor de sex masculin, decât ale celor de sex feminin.

Citește și: FOTO. Cum reacționează bebelușii nenăscuți atunci când mamele lor fumează 

O altă teorie spune că, din cauza faptului că stresul reduce libidoul, în perioadele de stres sunt născute mai multe fete decât băieți. O viață sexuală activă duce la concepția mai multor băieți.

Pe de altă parte, statisticile din anii 1919 și 1944 au arătat că la sfârșitul războaielor, în mai multe țări, s-au născut mai mulți băieți decât fete.

Una dintre explicațiile pe care le-au găsit oamenii de știință pentru acest fenomen a fost teoria conform căreia evoluția le-a dezvoltat femeilor abilitatea de a naște mai mulți băieți în perioadele în care populația masculină scade drastic.

Citește și: Cum poți influența coeficientul de inteligență al copilului în timpul sarcinii

O altă explicație susține că sexul copiilor este influențat de nivelurile hormonale ale părinților în timpul concepției. Astfel, la începutul ciclului menstrual, sunt concepuți mai mulți băieți.

Cum în timpul războiului și după război cuplurile nu au mai ținut cont de ciclul menstrual, foarte mulți copii au fost concepuți înainte de apogeul fertilității femeilor, la începutul ciclului. Prin urmare, au fost născuți mai mulți băieți.

Această teorie a influenței ciclului menstrual asupra concepției a fost confirmată de cazul anului 1973, când în Marea Britanie s-a înregistrat un număr mare de adolescente însărcinate. Pentru că femeile tinere nu au ajuns la apogeul fertilității, au născut mai mulți băieți.

 

 

 

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă