20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuCe actriță a fost înnobilată de regina Marii Britanii

Ce actriță a fost înnobilată de regina Marii Britanii

Actriţa britanică Kristin Scott Thomas a primit titlul onorific de Dame, echivalentul feminin pentru titlul de Cavaler al Imperiului Britanic, acordat anual de casa regală. Ceremonia oficială a avut loc joi, la Palatul Buckingham, informează Mediafax.

Citește și: Martha Stewart și-a dezvăluit secretele frumuseții

Vedeta britanică, în vârstă de 54 de ani, a primit acest titlu onorific din partea reginei Elisabeta a II-a, pentru serviciile deosebite pe care le-a adus artei dramatice.

Actrița Kristin Scott Thomas o va interpreta chiar pe regina Marii Britanii într-o piesă de teatru intitulată „The Audience”, care va avea premiera la Londra, în luna aprilie.

„M-a întrebat despre viitorul meu rol şi a trebuit să îi spun, iar ea mi-a zis că acel rol va reprezenta o provocare”, a spus actriţa.

Piesa de teatru, scrisă de Peter Morgan, autorul scenariului filmului „Regina/ The Queen”, descrie întrunirile săptămânale dintre regina Elisabeta a II-a şi mai mulți premieri britanici. Spectacolul prezintă o serie de dialoguri imaginare care ar fi avut loc între liderii Marii Britanii.

„The Audience” va fi jucat la Apollo Theatre din Londra şi va fi regizat de celebrul Stephen Daldry.

Până acum, rolul principal în spectacolul de teatru a fost interpretat de actrița Helen Mirren. Vedeta britanică a fost recompensată pentru acest rol cu un premiu Olivier, în anul 2013.

Citește și: Fanii Top Gear cer înlocuirea lui Jeremy Clarkson cu un alt prezentator. Despre cine este vorba

Inițial, spectacolul a fost pus în scenă în Statele Unite, pe Broadway. 

Actriţă versatilă de teatru şi film, Kristin Scott Thomas a devenit celebră datorită unor roluri memorabile pe care le-a interpretat în filmele „Patru nunţi şi o înmormântare/ Four Weddings and a Funeral”, „Pacientul englez/ The English Pacient” şi „Gosford Park”.

A primit o nominalizare la Oscar, două nominalizări la Globul de Aur, patru nominalizări și un trofeu la premiile BAFTA.

Recent, a interpretat rolul mamei personajului jucat de Ryan Gosling în filmul „Numai Dumnezeu iartă/ Only God Forgives” (2013), a jucat alături de Ralph Fiennes în „The Invisible Woman” şi a interpretat rolul fiicei personajului jucat de celebra Maggie Smith, în „My Old Lady”.

În prezent, actriţa britanică poate fi văzută pe marile ecrane în filmul „Suite Française”, ecranizare a romanului omonim scris de Irene Nemirovsky, în care mai apar Matthias Schoenaerts şi Michelle Williams.

Titlurile onorifice britanice sunt înmânate de monarhul Regatului Unit al Marii Britanii, dar persoanele care primesc aceste tilturi sunt alese de comisii formate din funcţionari publici, pe baza nominalizărilor făcute de guvern şi de publicul larg.

Citește și: Ce boală o ține pe bancă pe Jessie J

În ordine descendentă, principalele titluri onorifice sunt cele de Cavaler sau Dame, CBE (Comandor al Ordinului Imperiului Britanic), OBE (Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic) şi MBE (Membru al Ordinului Imperiului Britanic). 

Tradiţia cere ca în cazul Cavalerilor formula de adresare să conţină titlul „Sir”, în cazul bărbaţilor, şi „Dame”, în cazul femeilor, urmat de numele persoanei. Cei care primesc aceste onoruri nu au un titlu nobiliar real, ci doar onorific.

Aceste onoruri reprezintă un fel de răsplată pentru politicieni, diplomaţi şi funcţionari cu o carieră îndelungată, dar lista anuală include și multe celebrităţi şi persoane necunoscute în afara comunităţii sau domeniului în care activează.

Cele mai citite

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a...
Ultima oră
Pe aceeași temă