Îngheţata de vanilie cu sos de mure şi vinars este un desert răcoros şi delicios. Sosul se pregăteşte repede, cu doar cinci ingrediente, potrivit allrecipes.com.
Ingrediente
- 800 g de mure
- 200 g de zahăr
Citeşte şi: Desert răcoros, fără coacere: Lasagna de ciocolată
- o lingură cu vinars (sau altă băutură alcoolică)
- două linguri cu amidon din porumb
- 50 ml de apă
Citește și: Desert de vară, fără coacere: Cremă fină cu zmeură
- îngheţată de vanilie
Mod de pregătire
Citeşte şi: Răsfăţ de vară sănătos: Îngheţată pe băţ cu bucăţi mari de fructe
Într-o cratiţă, se pun murele, zahărul şi băutura alcoolică. Se lasă pe aragaz, la temperatură medie, aproximativ 10 minute, până când se înmoaie murele.
Se dizolvă amidonul din porumb în apă, după care se toarnă peste mure. Se lasă pe aragaz şi se amestecă alte 10 minute, până când sosul se îngroaşă.