18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Fetița lui William și Kate a moștenit un titlu renumit...

GALERIE FOTO. Fetița lui William și Kate a moștenit un titlu renumit în Anglia. Cine a fost „Prințesa de Cambridge” în urmă cu 180 de ani

Prințesa Charlotte Elizabeth Diana, fiica prințului William și a soției lui Kate, va purta titlul renumit de „prințesă de Cambridge”, pe care l-a avut, în secolul al nouăsprezecelea, prima „prințesă a poporului”, Mary Adelaide. Ea a rămas în amintirea britanicilor pentru sprijinul pe care l-a oferit acțiunilor caritabile și pentru întărirea monarhiei într-un moment de criză, informează The Telegraph.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu ultima prințesă de Cambridge, Mary Adelaide, și cu fiica ei, regina Mary, și restul familiei.

Citește și: GALERIE FOTO. Cât de mult seamănă prințesa nou-născută cu membrii Casei Regale engleze, când erau copii

Activitatea prințesei

Mary Adelaide, născută în anul 1833, a fost cunoscută pentru simțul umorului și dedicația pentru acțiunile de caritate. De-a lungul vieții ei, Mary a vizitat orfelinate, a deschis școli și a sprijinit cauze caritabile și organizații, între care ambulatoriul St. John, asociații creștine și aziluri.

Prințesa a fost apreciată pentru apropierea clasei de mijloc de familia regală și pentru stabilizarea monarhiei într-un moment critic. Mary vizita muncitorii din Londra și lucra la organizația Needlework Guild, care recruta femei din clasa muncitoare ca să facă haine pentru săraci.

Astfel, Mary a primit apelativul „Prințesa poporului”, pe care l-a obținut, mai târziu, și prințesa Diana.

Criticile aduse prințesei de Cambridge

În ciuda interesului pentru acțiunile caritabile, Mary Adelaide avea un stil de viață extravagant, cu petreceri, mâncare, haine și călătorii scumpe. După ce a strâns prea multe datorii, a fost nevoită să plece din țară, în anul 1883, ca să evite creditorii. În anul 1885, Mary s-a întors din exilul autoimpus și a continuat să locuiască în castelul Kensington și în White Lodge din Richmond Park.

Citește și: Cum se explică aspectul impecabil al ducesei Kate, la 10 ore după naștere

Chiar dacă și-a folosit statutul pentru cauze bune, prințesa a primit și porecla, mai puțin fericită, de „Fat Mary”. Greutatea ei a fost estimată la 113 kilograme.

Statutul în monarhie

Mary Adelaide a fost mama reginei Mary, soția regelui George al V-lea. Însă, prințesa de Cambridge nu a trăit ca să își vadă fiica regină, pentru că a murit în urma unui atac de cord, în 27 October 1897, cu 14 ani înainte de încoronare.

Noua prințesă de Cambridge, fiica prințului William și a soției lui Kate, s-a născut în 2 mai, la maternitatea St. Mary din Londra. Charlotte Elizabeth Diana este al doilea copil al cuplului princiar şi al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Cele mai citite

Susținerea Dezvoltării Copiilor pe Drumul Lor Unic

În ultimele decenii, autismul a devenit un subiect tot mai discutat și cercetat în comunitatea medicală și în societate în general. Această tulburare...

BEC a stabilit ordinea pe buletine de vot la alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, număru de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale, alianţelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă