15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechCum comentează Kelemen Hunor plecarea în Turcia a lui Ponta

Cum comentează Kelemen Hunor plecarea în Turcia a lui Ponta

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni seară, referitor la plecarea lui Victor Ponta în Turcia, că ”soarta țării nu stă în operația la genunchi a șoferului, SPP-istului sau premierului”, informează Mediafax.

”Putem discuta dacă e bine sau nu e bine să se opereze în străinătate, dar soarta țării nu stă în operația de genunchi a șoferului, a SPP-istului sau a premierului. Țara nu e blocată că se operează premierul și conduce un vicepremier. Nu văd o problemă. Mie nu îmi lipsește Victor Ponta în aceste zile. Am alte preocupări. Dacă APIA ar merge bine și nu am avea cozi interminabile, aș zice că Guvernul funcționează, dar nu premierul rezolvă această problemă”, a declarat Kelemen Hunor, luni seară, la o emisiune a Digi 24.

Citește și: Ce spune Tăriceanu despre operaţia la care va fi supus Victor Ponta

Întrebat cât timp crede că va mai rezista Victor Ponta în funcția de premier, liderul UDMR a spus că, matematic, nu există suficiente voturi pentru a schimba Guvernul.

”Cât va rezista depinde, în mare măsură, de coaliția care susține această guvernare. Pe partea aceasta nu avem voturile necesare. Probabil va mai fi o încercare în septembrie, probabil cu o temă mai consistentă, dar matematic noi nu avem suficiente voturi pentru a schimba Guvernul”, a mai spus președintele UDMR.

Premierul Victor Ponta se află în Turcia, pentru a se opera la genunchiul stâng, la care s-a accidentat în urma unui meci de baschet, iar în perioada în care acesta lipseşte din ţară atribuţiile Guvernului sunt coordonate de către vicepremierul Gabriel Oprea. Potrivit deciziei semnate de premier, Gabriel Oprea este desemnat să coordoneze activitatea Guvernului în perioada 16-19 iunie.

Luni dimineață, avocata lui Victor Ponta a fost la Direcția Națională Anticorupție, unde ar fi urmat să se prezinte premierul, urmărit penal pentru trei infracțiuni în dosarul lui Dan Șova. Potrivit unor surse, avocata ar fi cerut o amânare cu o săptămână a audierii premierului, motivând prin faptul că acesta este în Turcia, unde ar urma să se opereze la genunchi.

Citește și: Victor Ponta, la spital. Premierul ar putea suferi o intervenție chirurgicală

Joi, premierul Victor Ponta a fost la Spitalul Militar Central din București, pentru un control la genunchi, iar în urma investigațiilor medicii au stabilit că are un ligament rupt și îi sunt afectate meniscul și cartilagiul, recomandându-i o intervenție chirurgicală.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă