21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialArmata și Departamentul pentru Situații de Urgență intervin pe Autostrada A1, după...

Armata și Departamentul pentru Situații de Urgență intervin pe Autostrada A1, după ce mai multe persoane au rămas blocate în mașini | VIDEO

Mai mulți militari au intervenit, vineri după-amiază, pentru salvarea a zece persoane care se aflau în maşini blocate pe Autostrada A2, în judeţul Constanţa, informează Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Militarii Brigăzii 9 Mecanizate au intervenit în zona Ovidiu – Nicolae Bălcescu şi la ora transmiterii acestei ştiri acţionează pe DN 3, în zona localităţii Valul lui Traian. Totodată, un autocamion DAC şi trei militari de la aceeaşi structură transportă, de la Murfatlar către Spitalul judeţean Constanţa, două persoane care au nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit sursei citate, 15 militari ai Regimentului 53 Rachete Antiaeriene, cu două mijloace tehnice de mare tonaj şi un autovehicul cu şenile, au intervenit şi pe Autostrada A 2, la kilometrul 196, pe sensul spre Constanţa, pentru deblocarea autovehiculelor înzăpezite şi evacuarea a 10 persoane (nouă adulţi şi un copil).

La nivelul întregii ţări, Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să intervină, la solicitarea autorităţilor competente de la nivel central şi local, cu peste 2.600 de militari şi circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare şi transport, autosanitare şi automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forţelor Aeriene Române. La nevoie, pot fi puse la dispoziţie şi alte forţe şi mijloace suplimentare, mai precizează sursa citată.

Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat, pentru Agerpres, că aproximativ 20 – 30 de mașini sunt blocate pe autostrada A2, astfel că și DSU intervine pentru evacuarea persoanelor care se află în aceste autovehicule.

„Cel mai mult acum încercăm să evacuăm pe cei care se află pe A2. Unii dintre ei i-am dus la adăposturi din parcări. Acolo au și zonă încălzită la o benzinărie, după care au plecat din nou și s-au blocat în altă parte. Lucrăm să-i scoatem de pe autostradă. Sunt în mai multe puncte. Pe unii i-au preluat pompierii, pe alții încă trebuie să îi preia. Mai sunt (n.r. mașini blocate) la km 75 până la km 86. Acolo este zona în care avem oameni blocați. Sunt zeci de mașini blocate. Pot fi în jur de 20 — 30 de mașini”, a spus Arafat.

Potrivit acestuia, echipajele care intervin încearcă să îi evacueze pe cei aflați în mașinile blocate de zăpadă până la venirea nopții.

„Se lucrează intens să îi scoatem de acolo înainte să se înnopteze. Au fost utilaje care au avut ceva probleme și au trebuit să fie înlocuite, dar se lucrează pentru a-i scoate de acolo”, a explicat șeful DSU.


Citește și:  O ambulanță care transporta o gravidă a fost lovită de un taxi, în Botoșani. Femeia a făcut atac de panică

O ambulanță care transporta o gravidă a fost implicată, vineri dimineața, într-un accident de circulație pe strada Cuza Vodă din municipiul Botoșani. Astfel, un șofer de taxi a intrat în Salvare, după ce a făcut o manevră de viraj la stânga, fără să se asigure.


Iadul alb pune stăpânire pe România. În șapte județe este codul roșu de viscol. Armata intervine în Constanța, pentru deszăpezirea drumurilor. Zeci de drumuri închise, trenuri anulate și zboruri cu întârzieri | FOTO + VIDEO

 Departamentul pentru Situații de Urgență: Ce trebuie să facă șoferii pe care îi prinde viscolul în trafic

Sfaturi utile pentru cetățeni, pentru a face față viscolului. Departamentul pentru Situații de Urgență: Fiţi atenţi la semnele de hipotermie și de îngheț

Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...
Ultima oră
Pe aceeași temă