14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFed Cup Canada - România: Irina Begu, învinsă de Abanda, după ce...

Fed Cup Canada – România: Irina Begu, învinsă de Abanda, după ce s-a accidentat

Fed Cup. Irina Begu, 33 WTA, a fost învinsă de Francoise Abanda, 260 WTA, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, în primul meci din confruntarea Canada – România, din barajul Grupei Mondiale a Fed Cup.

Canada conduce România cu 1-0, după ce Irina a pierdut meciul inaugural, rezultatul partidei fiind o surpriză nesperată pentru tenisul canadian. România și-a diminuat șansele, după această partidă.

Cu toate că a fost învinsă, Irina Begu a avut de ghinion, după ce s-a accidentat la piciorul stâng spre finalul setului al doilea. Durerile au devenit insuportabile pentru româncă în setul al treilea, când de la scorul de 2-0, a ajuns să fie condusă cu 3-2.

Următorul meci este cel dintre Alexandra Dulgheru și Eugenie Bouchard, care are loc în continuarea acestei prime partide.

Urmărește și Live Text Fed Cup. Alexandra Dulgheru – Eugenie Bouchard: sâmbătă, ora 21.30

—–

Live Text Irina Begu (33 WTA) – Francoise Abanda (260 WTA): 6-4, 5-7, 4-6

4-6: Break, MECI, Abanda.

4-5: Break, Begu. Românca rămâne în meci. Irina a dat o luptă eroică, indiferent dacă va câștiga sau nu, având în vedere că în mod normal o jucătoare în situația ei s-ar fi retras.

Abanda va servi pentru a câștiga partida.

3-5: Break, Abanda.

Setul actual durează deja de 40 de minute. Partida s-a prelungit din cauza accidentării Irinei, care nu mai poate domina jocul. 

3-4: Game, Abanda.

3-3: Game, Begu. Românca reușește egalarea, cu toate că este accidentată și nu mai poate acoperi tot terenul.

2-3: Game, Abanda. După ce a condus cu 2-0, Irina este acum condusă de adversară. Totuși românca luptă din răsputeri, în ciuda faptului că este accidentată la piciorul stâng.

2-2: Break, Abanda. Canadianca reușește să câștige punctul, ajutată de două ori de arbitru, ultima dată la Deuce (40-40). Este incredibilă decizia arbitrului la un punct la care Irina a cerut challenge, iar computerul i-a dat dreptate. În loc să-i dea punctul Irinei, arbitrul a dictat rejucarea punctului.

Meciul s-a reluat, iar Irina servește.

La pauză Irina este masată, în special la gamba piciorului stâng.

Irina Begu are probleme la genunchi. A început să șchiopăteze, iar veștile ar putea deveni sumbre pentru echipa României.

1-2: Game, Abanda. Canadianca face punctul, însă românca are probleme mari din cauza unei accidentări. Pare a fi vorba de o entorsă sau o problemă la genunchi.

0-2: Game, Begu. Game ușor, câștigat de Irina. Românca demonstrează că poate câștiga acest meci, unul foarte important.

0-1: Break, Begu. Românca începe foarte bine setul al treilea. După două seturi în al căror debut a fost condusă, pentru prima dată, a început cu break.

Al doilea set i-a scăpat printre degete Irinei, care, în prima parte a rundei a doua, părea să dețină controlul. Românca luptă pentru fiecare minge, însă nivelul său este departe de potențialul maxim în această seară.

5-7: Break, SET, Abanda. 

5-6: Game, Abanda. Canadianca nu dă semne să fi pierdut bătălia psihologică, cu toate că românca a câștigat 2 puncte la rând într-un moment în care adversara era la un pas de câștigarea setului. Este clar că este un meci între două luptătoare.

5-5: Game, Begu. Irina restabilește egalitatea după 2 puncte câștigate la rând. Finalul setului rămâne o surpriză.

4-5: Break, Begu. Românca face re-break-ul și rămâne în set.

3-5: Break, Abanda. Primul break din acest set este făcut de canadiancă. Irina a fost prinsă cu garda jos și a plătit scump acest lucru. Românca pare să se fi relaxat după ce a câștigat primul set, poate că era prea sigură pe ea de victorie.

3-4: Game, Abanda. Niciuna dintre jucătoare nu scapă vreun break în această a doua rundă.

Partida continuă la fel de strâns ca prima parte a rundei inaugurale.

3-3: Game, Begu. Românca a avut parte de un game dificil, însă a reușit să restabilească egalitatea.

2-3: Game, Abanda. Românca nu i-a mai putut pune probleme adversarei de această dată.

2-2: Game, Begu. Românca face punctul după un game lung, care a durat peste 9 minute.

Game foarte lung, jucat la Deuce (40-40).

1-2: Game, Abanda. Canadianca reușește să câștige din nou pe propriul serviciu, cu toate că românca i-a pus unele probleme cu un retur mult mai bun decât până acum. Unul dintre punctele câștigate de româncă în acest game a venit în urma unei lovituri superbă prin care mingea a fost trimisă în spatele fileului.

1-1: Game, Begu. Românca a restabilit egalitatea, însă mult mai rapid față de primul set, când a fost condusă cu 2-0.

0-1: Game, Abanda. Canadianca și-a adjudecat primul game, însă nu fără a avea probleme. Românca a reușit un prim punct câștigat cu reverul în acest meci.

A început setul al doilea, cu Abanda la serviciu.

Tenis foarte bun la Montreal, un oraș al sportului, unde suporterii sunt obișnuiți mai ales cu meciurile din MLS. Canada are o susținere uriașă pe arena din Montreal, cu toate că nici fanii români nu sunt absenți. Pot fi văzute steaguri tricolorele, iar din când în când publicul strigă “Luptă Irina!”

6-4: Game, SET, Begu!

5-4: Game, Abanda. Românca nu a mai făcut break-ul, însă va servi pentru câștigarea acestui set.

5-3: Game, Begu.

4-3: Break, Begu. Românca trece pentru prima dată în avantaj, după un joc foarte bun pe serviciul adversarei. Irina evoluează foarte bine pe retur, iar în acest moment are prima opțiune la câștigarea setului inaugural.

3-3: Game, Begu. Irina restabilește egalitatea, după un game în care i-a lăsat adversarei doar 2 puncte.

2-3: Game, Abanda. Canadianca este o mare luptătoare. Este a doua oară când nu-i permite Irinei să facă break-ul. Românca va avea un meci greu în această seară.

2-2: Game, Begu. Joc foarte bun al Irinei. Este clar că românca a ridicat ștacheta, loviturile sale, mai ales cele cu efect, începând să intre în terenul adversarei.

1-2: Break, Begu. Irina îi dă un răspuns pe măsură adversarei, cu un re-break la 30. Românca dă semne că poate stăpâni jocul, este important să-și intre în ritm.

0-2: Break, Abanda. Canadianca a prins curaj și a făcut break-ul. Jocul Irinei suferă la capitolul greșeli neforțate, numărul acestora fiind destul de mare în debutul partidei.

0-1: Game, Abanda. Begu a fost la un pas să înceapă cu break meciul, însă canadianca a dat dovadă de mult curaj în fața numărului 33 mondial și a reușit să întoarcă scorul.

20.05: Cele două jucătoare au intrat pe teren, iar în scurt timp începe meciul.

——

Fed Cup 2015. Irina Begu și Francoise Abanda vor deschide serie meciurilor dintre reprezentativele de Fed Cup ale României și Canadei. În zilele de sâmbătă și duminică se va decide cine va merge în Grupa Mondială, acolo unde se află elita tenisului.

Prima partidă dintre România și Canada va fi cea dintre Begu și Abanda, după care vor intra în scenă Alexandra Dulgheru (69 WTA) și Eugenie Bouchard (7 WTA), acestea fiind cele două partide de sâmbătă.

Raportul de forțe dintre România și Canada este unul egal, chiar dacă va evolua și Bouchard. Chiar dacă Eugenie își va câștiga cele două partide, este greu de crezut că Abanda va putea să o învingă pe Begu, sau chiar pe Dulgheru.

Citește și Fed Cup Canada – România: Programul meciurilor

Diferența între Irina Begu și Abanda este una uriașă, românca având experiența meciurilor la nivel înalt și practicând un tenis mult mai consistent. Pe de altă parte, Abanda, în vârstă de doar 18 ani, încă se află la începutul carierei și este în căutare de mari realizări. 

Irina Begu are o șansă mare să aducă România în avantaj încă de la primul meci.

Citește și Avancronică Fed Cup: Meci istoric, la Montreal, cu Begu și Bouchard la fileu

Cele mai citite

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...
Ultima oră
Pe aceeași temă