12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentatele de la Paris: Salah Abdeslam: Nu am vrut să mă arunc...

Atentatele de la Paris: Salah Abdeslam: Nu am vrut să mă arunc în aer

Principalul suspect în dosarul atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, le-ar fi spus anchetatorilor că a jucat un rol secundar în plănuirea atentatelor, potrivit postului de televiziune belgian BFMTV, citat de News.ro.

El le-ar fi explicat anchetatorilor și motivul pentru care nu s-a aruncat în aer. Astfel, potrvit pasajelor din declaraţiile date în faţă procurorilor belgieni, Abdeslam ar fi recunoscut că a închiriat maşini şi a rezervat camere la hotel pentru comandourile care au dus la îndeplinire atacurile din capitala Franţei, însă cel care ar fi coordonat totul ar fi fost Abdelhamid Abaaoud, mort în atentate.

„Ştiu de la fratele meu Brahim. El mi-a spus că Abaaoud éste responsabil de tot (…) M-am întâlnit cu Abaaoud la Charleroi, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie. E singura dată în viaţa mea când l-am văzut”, a spus teroristul.

Cu toate acestea, jurnaliştii BFMTV susţin că informația este, probabil, falsă, întrucât cei doi au fost condamnaţi împreună în 2010, în Belgia, pentru spargeri.

Citește și: Atentatele de la Paris: Un polițist avea adresa lui Abdeslam încă din 7 decembrie

Salah Abdeslam a explicat şi de ce nu s-a autodetonat la Stade de France, acolo unde fusese repartizat să atace. „Trebuia să intru ca un spectator obişnuit la meci (Franţa – Germania n.r.), dar nu aveam bilet.  Am renunţat în momentul în care am parcat maşina. I-am lăsat pe cei trei pasageri şi am demarat. Am condus la întâmplare”, le-a declarat Abdeslam anchetatorilor, potrivit BFMTV.

Suspectul a mai spus că nu-l recunoaşte în fotografiile ce i-au fost arătate pe Najim Laachraoui, artificierul de la atacurile din 13 noiembrie şi atacatorul sinucigaş de la aeroportul din Bruxelles.

Citește și: Salah Abdeslam plănuia un atentat terorist în Bruxelles, similar cu cel de la Paris

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă