15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialAtentatele de la Paris: Salah Abdeslam: Nu am vrut să mă arunc...

Atentatele de la Paris: Salah Abdeslam: Nu am vrut să mă arunc în aer

Principalul suspect în dosarul atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, le-ar fi spus anchetatorilor că a jucat un rol secundar în plănuirea atentatelor, potrivit postului de televiziune belgian BFMTV, citat de News.ro.

El le-ar fi explicat anchetatorilor și motivul pentru care nu s-a aruncat în aer. Astfel, potrvit pasajelor din declaraţiile date în faţă procurorilor belgieni, Abdeslam ar fi recunoscut că a închiriat maşini şi a rezervat camere la hotel pentru comandourile care au dus la îndeplinire atacurile din capitala Franţei, însă cel care ar fi coordonat totul ar fi fost Abdelhamid Abaaoud, mort în atentate.

„Ştiu de la fratele meu Brahim. El mi-a spus că Abaaoud éste responsabil de tot (…) M-am întâlnit cu Abaaoud la Charleroi, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie. E singura dată în viaţa mea când l-am văzut”, a spus teroristul.

Cu toate acestea, jurnaliştii BFMTV susţin că informația este, probabil, falsă, întrucât cei doi au fost condamnaţi împreună în 2010, în Belgia, pentru spargeri.

Citește și: Atentatele de la Paris: Un polițist avea adresa lui Abdeslam încă din 7 decembrie

Salah Abdeslam a explicat şi de ce nu s-a autodetonat la Stade de France, acolo unde fusese repartizat să atace. „Trebuia să intru ca un spectator obişnuit la meci (Franţa – Germania n.r.), dar nu aveam bilet.  Am renunţat în momentul în care am parcat maşina. I-am lăsat pe cei trei pasageri şi am demarat. Am condus la întâmplare”, le-a declarat Abdeslam anchetatorilor, potrivit BFMTV.

Suspectul a mai spus că nu-l recunoaşte în fotografiile ce i-au fost arătate pe Najim Laachraoui, artificierul de la atacurile din 13 noiembrie şi atacatorul sinucigaş de la aeroportul din Bruxelles.

Citește și: Salah Abdeslam plănuia un atentat terorist în Bruxelles, similar cu cel de la Paris

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă