11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. UPDATE. Prima reacție oficială a SIE după ce Băsescu a dezvăluit...

VIDEO. UPDATE. Prima reacție oficială a SIE după ce Băsescu a dezvăluit că Victor Ponta a fost OFIȚER ACOPERIT în perioada 1997 – 2001. Meleşcanu: Probabil Harnagea ştie dacă Ponta este ofiţer acoperit

UPDATE 19:26  Teodor Meleşcanu: Singura problemă în mandatul meu a fost distrugerea, din greşeala, a unui document stric secret de către beneficiarul informaţiei. 

UPDATE 19:26  Teodor Meleşcanu: Preşedinţia a retrimis la SIE documentele secrete. Nu este voie să fotocopiezi documente clasificate.

UPDATE 19:16  Teodor Meleşcanu: Hotărărea de guvern nu a trecut prin CSAT. 

UPDATE 19:12  Teodor Meleşcanu: Nu am lucrat la HG, dar mi-o asum.

UPDATE 19:10  Teodor Meleşcanu: Actul normativ care protejează ofiţerii SIE a fost eleborat în 2011.

UPDATE 19:07  Tot ce se întâmplă la SIE este reglamentat în scris. 

UPDATE 19:05  Teodor Meleşcanu: Nu cunosc numele agentului de legătură. Probabil Harnagea ştie dacă Ponta este ofiţer acoperit 

video: youtube.com/b1

UPDATE 19:03  Teodor Meleşcanu, la postul de televiziune B1: Şeful de atunci al SIE ştie dacă Ponta este ofiţer acoperit. 

UPDATE 17:50 SIE transmite că Hotărârea de Guvern 223/2013 a respectat circuitul legal de avizare 

UPDATE 17:42  Ponta: Maior ar trebui să se pronunțe cu privire la folosirea instituțiilor statului în campania electorală de către Băsescu

UPDATE 17:15  Macovei sugerează că dovada că Ponta a fost ofițer acoperit ar fi în arhiva SIPA

UPDATE 15:08  Reacția PSD, în scandalul ofițerului acoperit. Dragnea: Declarațiile președintelui, niște prostii

UPDATE 14:50  Dezvăluirile lui Băsescu despre ofițerul acoperit au ajuns în presa străină

UPDATE 14:10  Udrea cere demisia lui Ponta și retragerea lui din cursa pentru prezidențiale

UPDATE 14:05  Meleșcanu: Legea arată că informațiile nu pot fi dezvăluite. Băsescu, primul președinte de după '89 care a cerut liste cu ofițerii acoperiți

UPDATE 12:00  Cum s-a văzut pe Internet dezvăluirea cu privire la Ponta-ofițer acoperit a președintelui. Coincidențe dubioase

UPDATE 09:10   REPLICA lui Ponta: Băsescu minte. Este foarte frământat și tulburat.

UPDATE 08:35  Reacții la declarațiile președintelui Traian Băsescu.

UPDATE 07:45  Macovei: Ponta trebuie să demisioneze și să-și retragă candidatura imediat.

UPDATE 07:27  Băsescu va vorbi despre fratele său și Bercea după terminarea mandatului. Anunță că ar fi o ”făcătură milițienească”.

UPDATE 07:10  Băsescu: Ponta şi Iohannis sunt oportunişti și corupţi.

UPDATE 06.45: În urmă cu două luni, atunci când președintele Băsescu avertiza că ”îi va dezbrăca public” pe prezidenţiabili, premierul Victor Ponta declara că şi dacă ar fi fost ofiţer acoperit, tot nu ar putea spune.

UPDATE 06.25 (marți): Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seara, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta trebuie să recunoască faptul că a fost ofițer SIE în perioada 1997 – 2001. De asemenea, șeful statului a precizat că nu crede că în urma acestei dezvăluiri Ponta se va retrage și nici că şansele lui la Preşedinţie s-au înjumătăţit.

Băsescu a precizat că în Victor Ponta nu a avut încredere din momentul în care l-a numit premier, dar nu a avut ce să facă, cu o majoritate de 70% în Parlament, scrie Mediafax.

Întrebat dacă Ponta se va retrage, Traian Băsescu a spus: "Nu, de ce să se retragă, el consideră că este normal să… |Acest om este… Eu nu am vrut să spun asta, de la Cotroceni (..) Ponta este un preşedinte despre care nu şti că este master la Catania, că este ofiţer acoperit. Ştim orice despre el, numai ce este nu. Nu puteţi alege aşa un preşedinte".

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă "o ilegalitate constituţională", "o incompatibilitate", potrivit Constituţiei vechi.

—–

Traian Băsescu:  O voi spune în această campanie, până pe 2 noiembrie o voi spune. Am promis.

Traian Băsescu:  Voi folosi documente publice.

Traian Băsescu:  O voi face spre binele lui.

Traian Băsescu:  Îi va rânji, când va fi preşedinte. Că îi rânjeşte acum, când este prim-ministru, încă mai merge.

Traian Băsescu:  Este obligaţia mea să spun, cu argumente, fără documente de la servicii. Este spre binele lui, se eliberează.

Traian Băsescu:  Victor Ponta trebuie să recunoască că în periaoda 1997 – 200 a fost ofiţer SIE.

Traian Băsescu:  Teodor Melescanu este complice cu Victor Ponta. Ei au modificat legea de organizare a SIE prin hotărâre de guvern. HG de modificare nu a ajuns in CSAT. Era obligatoriu. Aşa prevede lege.

Traian Băsescu:  Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz.

Traian Băsescu:  După ce am așteptat un timp, am deschis o corespondență oficială: l-am rugat să-mi comunice dacă în Guvern există ofițeri-acoperiți sau foști ofițeri acoperiți. Și mi-a dat hotărârea de guvern prin care mi s-a spus că este secret de stat. Or, eu am acces la secretele de stat. Președintele cere informații despre acoperiți în Guvern.

Traian Băsescu:  Nu cred că Robert Turcescu este ceea ce spune. Nu ştiu ce s-a întamplat cu el. Am avut o colaborare extrem de bună cu el ca ziarist. Nu am ieşit îmrepuna nici la un şpriţ, nici la o Coca-Cola.

Traian Băsescu:  Președintele a cerut în mod legitim o informație unui serviciu secret. Și mi s-a comunicat că este secret conform HG. E prima dată în istoria României când se întâmplă asta. Eu nu am mai avut încredere în Meleșcanu. A creat un precedent inacceptabil. 

Traian Băsescu:  Președintele când este validat, scrie legea. Vina lui Ponta  nu este că a fost ofițer acoperit, ci că nu a spus. Uitați-vă câți ofițeri acoperiți sunt și în Parlament.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/7fb7eb71f2f4aec8e36533fbe302b914/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

foto: Realitatea Tv

Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...
Ultima oră
Pe aceeași temă