18.9 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Actorul Sebastian Papaiani a murit, la vârsta de 80...

FOTO + VIDEO. Actorul Sebastian Papaiani a murit, la vârsta de 80 de ani. El va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Bellu

Actorul Sebastian Papaiani a murit, marți dimineața, la vârsta de 80 de ani. El va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Bellu din Capitală, potrivit Mediafax.

„Am aflat cu mare tristeţe de decesul lui Sebastian Papaiani. Este unul dintre actorii mei favoriţi şi aşa va rămâne în continuare. Opera sa va dăinui în timp. Am primit o solicitare din partea familiei marelui actor pentru a încerca să rezolvăm pe cale administrativă şi această problemă. Este dureroasă dar necesară. În acest moment pot să afirm că s-a găsit un loc de veci chiar lângă Marin Moraru”, a declarat Primaul Capitalei, Gabriela Firea.

În luna mai, actorul a fost internat de urgenţă pe secţia de neurologie de la Spitalul Universitar. Potrivit unor surse medicale, acesta ar fi suferit un accident vascular cerebral. 

Actorul Sebastian Papaiani (născut în 1936) a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.


CITEȘTE ȘI: Comunitatea artistică deplânge moartea lui Sebastian Papaiani. Alexandru Arșinel: Dispare încă un actor de un farmec extraordinar, unic


 

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, promoția 1960 și în 1963 debutează în filmul / comedia regizorului Geo Zaizescu , „Un surâs în plină vară”. A jucat an de an, atât în drame, cât și în comedii.

A avut roluri precum: Plutonier Căpșună în „B.D. la munte și la mare”, Alecu, în „Astă seară dansăm în familie”, Păcală, Pompei în „Toamna Bobocilor”, Ieremia în „Toate pânzele sus”.


CITEȘTE ȘI: FOTO + VIDEO. Sebastian Papaiani, o viață închinată artei. De la Păcală la Plutonierul Căpșună


 

 

 

Cele mai citite

Anunț făcut de ministrul Educației. Cum își pot echivala unii elevi examenul de bacalaureat

Conform declarației ministrului Educației, Ligia Deca, elevii care au obținut premii individuale la concursurile sau olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației vor putea...

MAE dublează secțiile de votare din străinătate față de 2019

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a declarat că în cadrul alegerilor europarlamentare din 9 iunie, MAE va coordona organizarea a peste 900 de secții...

Alegerea Care Controlează Viitorul Copilului

Una dintre primele și cele mai importante decizii pe care le iau părinții după nașterea unui copil este modul în care vor hrăni...
Ultima oră
Pe aceeași temă