20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialBacău: Poliția cercetează decesul unei femei, care a murit după o operaţie...

Bacău: Poliția cercetează decesul unei femei, care a murit după o operaţie de şold

Poliţia Bacău a declanşat, luni, o anchetă în cazul unei femei de 67 de ani, care a murit la Spitalul Judeţean Bacău în urma unei operaţii de şold, informează Mediafax.

Femeia de 67 de ani a fost neglijată de către personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, care, în loc să o supravegheze, a preferat să o sedeze şi să o lege de pat, potrivit plângerii depuse la Poliţia Judeţeană Bacău.

Citește și: Dosar penal pentru moartea suspectă în cazul femeii decedate într-un spital din Buzău

De altfel, rudele victimei susţin că moartea sa, în urma unei operaţii de şold, ar avea legătură cu faptul că pacienta a căzut de mai multe ori din pat, suferind mi multe leziuni pe corp.

Reprezentanţii SJU Bacău recunosc că femeia a căzut din pat şi că apoi a fost legată, însă consideră că aceste lucruri nu au nicio legătură cu cauza morţii pacientei.

“Femeia a suferit o intervenţie chirurgicală pentru o proteză de şold, explicându-i-se atât ei, cât şi rudelor că nu are voie să se mişte sau să coboare din pat. Cu toate acestea, pacienta nu a ţinut cont de recomandări şi a căzut de două ori din pat în încercarea de a pleca, deşi avea posibilitatea să apese butonul de alarmă dacă avea urgenţe. După ambele căzături, i s-au făcut radiografii şi s-a constatat că nu i-a fost afectată operaţia. Abia apoi, când cadrele medicale au constatat că femeia nu se poate controla, a fost imobilizată de pat. Infirmăm categoric că acele căzături ar avea legătură cu moartea pacientei”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

Citește și: Spitalul din Curtea de Argeș, amendat cu 10.000 lei, pentru moartea unui copil

Conducerea spitalului băcăuan a solicitat Serviciului de Medicină Legală efectuarea autopsiei pentru a stabili cauza decesului femeii. În fişa pacientei, medicii au trecut drept cauză a morţii “stop cardio-respirator”.

În urma reclamaţiei depuse de către rudele femeii, poliţiştii băcăuani fac o anchetă pentru a constata dacă se confirmă faptele sesizate de către rudele femeii moarte.

Cele mai citite

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Inițiative de sustenabilitate care ne atrag atenția. Foto Interviu cu reprezentanții Skanska despre sustenabilitate și clădiri certificate ce acoperă nevoile oamenilor cu dizabilități

1. Care au fost inițiativele cheie de sustenabilitate implementate în cadrul organizației în 2023 și cum au avut impact asupra performanțelor generale ale companiei? Toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă