18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialMagistrații au decis prelungirea arestului preventiv în cazul Elenei Udrea. Decizia nu...

Magistrații au decis prelungirea arestului preventiv în cazul Elenei Udrea. Decizia nu este definitivă

UPDATE:  Judecătorii instanţei supreme au decis prelungirea măsurii arestului preventiv, până pe 25 aprilie, în cazul Elenei Udrea. Decizia poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

De asemenea, instanţa a decis să prelungească măsura arestului şi pentru fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja precum şi pentru administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, Tudor Breazu.

Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, vor fi cercetaţi în continuare în arest la domiciliu, a mai decis instanţa supremă.

UPDATE: Avocatul Elenei Udrea, Marius Scriblea a declarat, luni, că instanța a rămas în pronunțare în cazul Elenei Udrea, în care anchetatorii cer prelungirea arestării preventive.

Scriblea a transmis, referitor la cererea procurorilor de prelungire a arestării preventive, în dosarul Gala Bute, că nu există nicio măsură legală pentru prelungirea măsurii în cazul clientei sale.

El a precizat că în aceste 26 de zile de când clienta sa este reținută nu au apărut alte probe care să aibă vreo greutate în acest caz.

Avocatul Elenei Udrea a transmis că unul din argumentele folosite în favoarea clientei sale a avut în vedere faptul că procurorii nu au mai cerut prelungirea arestării la domiciliu în dosarul Microsoft.

UPDATE: Udrea a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

——

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) judecă, luni, cererea DNA de prelungire a arestului preventivă pentru încă 30 de zile în cazul deputatei Elena Udrea. Fosta șefă a PMP este arestată preventiv în dosarul Gala Bute. 

Tot în acest dosar, DNA a solicitat prelungirea măsurilor preventive și în cazul inculpaților Rudel Obreja și Tudor Breazu, care se află în arest preventiv, și Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia, care sunt în arest la domiciliu.

Citește și: DNA cere prelungirea arestului pentru Elena Udrea, în dosarul Gala Bute. Au renunțat la măsuri în dosarul Microsoft

ÎCCJ arată în motivarea deciziei prin care Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul Gala Bute că apropiații fostului ministru, inculpați în același dosar, au declarat că o parte din banii primiți ca mită pentru atribuirea contractelor finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului au ajuns fie nemijlocit la Elena Udrea, fie în patrimoniul altor persoane, dar la cererea și în interesul acesteia, fiind folosiți pentru a achita cheltuieli ale Partidului Democrat Liberal, și în special ale Organizației București a cărei președintă era.

Citește și: Procurorii au aflat cum funcţiona aparatul de propagandă al Elenei Udrea

Din probele de la dosar rezultă că un întreg sistem de corupție coordonat și controlat de către Elena Udrea, prin intermediul căruia societățile care aveau contracte achitau un comision de 10% cvasistabil și cvasigeneralizat, aproape automat, văzându-se din încasările celor trei societăți că toate plățile din minister duceau la plata acestui comision, se arată în documentul citat. 

Cele mai citite

Peste 7.000 de kilograme de carne de miel cu prețul începând de la 37,97 lei/ kg vor fi livrate online de Freshful

Sărbătorile sunt un prilej perfect pentru a petrece timp în familie, iar preparatele tradiționale sunt la mare căutare. Rețetele de ciorbă de miel, tocăniță...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...
Ultima oră
Pe aceeași temă